in , , , ,

Sjoemelen met uitlaatgassen en met levens

dieselgate

Naar schatting eist het gesjoemel met de uitstoot van stikstofoxides door dieselwagens (het Volkswagenschandaal gekend als ‘Dieselgate’) jaarlijks in Europa  5000 voortijdige overlijdens. Zou je dan niet omver vallen als je verneemt dat de Europese Unie voor een paar miljoen euro per jaar (3,4 miljoen om precies te zijn, ongeveer 0,002% van het EU-jaarbudget) reeds heel wat gesjoemel had kunnen vermijden?

Het zit zo. De principes van de Europese eenheidsmarkt bepalen dat een goedkeuring door één lidstaat om een nieuw product op de markt te brengen automatisch de goedkeuring voor de hele EU meebrengt (principe van wederzijdse erkenning). Wanneer dan een producent, bv. Volkswagen, ondervindt dat het onderzoek in bv. Frankrijk nogal streng dreigt te verlopen, kan de aanvraag ook in een andere lidstaat gebeuren. Misschien kunnen investeringsbeloften daarbij wat helpen…

Nu gebeurden er ook wel wat uitstootmetingen in het EU Joint Research Center (JRC, in Ispra, Italië) maar alleen uit ‘wetenschappelijke’ overwegingen, niet om op te treden bij het overtreden van reglementering.

vw

In het JRC had men zelfs ‘vermoedens’ dat er onregelmatigheden waren, maar met die informatie werd verder niets aangevangen. Een reden hiervoor is veelbetekenend: het JRC kreeg de te testen wagens in bruikleen van de producent, maar daar kon eenconfidentialiteitsvoorwaarde aan verbonden zijn. Resultaten konden dus eventueel op vraag van de producent geheim blijven. En dat gebeurde ook.

Zo berichtte Euobserver dat Porsche de geheimhouding van verdachte meetresultaten vroeg, op basis van een clausule in het uitleencontract.

Het bedrog en de kruiperigheid t.a.v. een van de Europese industriële reuzen had dergelijke dimensies aangenomen dat zelfs de Europese Commissie zich niet langer kon verbergen achter de geplogenheden van de eenheidsmarkt. In Ispra worden nieuwe testfaciliteiten gebouwd, en het JRC zal een rol spelen in de markttoegang van nieuwe wagens.

Voor 2020 is er een budget van 3,4 miljoen euro voorzien om wagens te huren, in plaats van ze van de producent te lenen. Of dat ook na 2020 zal mogelijk zijn hangt nog van budgettaire beslissingen af.

De EU wil 13 miljard euro spenderen aan militaire research, voor onze ‘veiligheid’, maar er moet een wereldwijd schandaal uitbreken alvorens een paar miljoen geïnvesteerd worden om duizenden doden te vermijden…

Lees verder bij de bron: andereuropa

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
titanic rotschild

De Rothschild’s zonken de Titanic om de Federal Reserve op te zetten

rusland wat u niet werd verteld e1539611315250

De leugens en onzin over de MH17 ramp zijn niet meer te tellen