in ,

Slechte zorgverleners gaan weer vrijuit en patiënt van het kastje naar de muur

Door het beperken van de vrije artsenkeuze dreigen patiënten met een goedkope polis vanaf 2016 van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Wanneer bij het onderzoek naar de longen in het ene een tumor wordt gevonden, moet de straks in een ander ziekenhuis daarvoor worden behandeld.

Dat komt omdat verzekeraars losse afdelingen van ziekenhuizen mogen contracteren, zeiden deskundigen gisteren in een hoorzitting in de Tweede Kamer, die werd georganiseerd door de , en GroenLinks. Deze partijen zijn fel tegen het inperken van de vrije artsenkeuze, die onlangs afgesproken is door minister Schippers (), de coalitie en de oppositiepartijen D66, en .

Deze week bespreekt de Kamer de die zorgverzekeraars de mogelijkheid geeft om niet langer te vergoeden van behandelaars met wie vooraf geen contract is afgesloten. Dat de macht van de verzekeraars zo wordt uitgebreid is opvallend, vindt het Longfonds, omdat die de afgelopen jaren niets deden om slechte zorgverleners op te sporen. „Daarvoor moeten ze rekeningen controleren, maar het is kennelijk makkelijker om de wet te veranderen”, ziet directeur Rutgers van het fonds. De Consumentenbond is het met hem eens en zegt dat het beperken van de vrije artsenkeuze 'schieten met een kanon op een mug' is.

via Telegraaf.nl.

Photo by symphony of love


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oh wat is de zorg toch duur: ‘Half miljoen vertrekregeling voor bestuurder VUmc’

EU regelgeving regelt: ‘Kans op vlees zieke dieren in Europese supermarkt’