in , , , , ,

“Slechts 5 procent van de criminele asielzoekers verliest zijn of haar verblijfsstatus”

De Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) is één groot foutenfestival: bezwaarschriften worden door de verkeerde personen beoordeeld, verblijfsvergunningen van criminele worden te weinig ingetrokken.

De IND gaat niet vrijuit: de procedures ervan zijn ‘onvoldoende op orde'.

Dat stelt het rapport van de onderzoekscommissie. Die commissie werd ingesteld door het ministerie van en Veiligheid nadat een klokkenluider melding had gemaakt van misstanden.

Zo wordt in 3 procent (enkele honderden keren per jaar) van de gevallen een bezwaarschrift beoordeeld door de ambtenaar die de zaak ook in eerste instantie al had afgehandeld. Dit is in strijd met de .

Wie veroordeeld wordt voor een misdrijf ‘loopt grote kans zijn verblijfsstatus te verliezen en te moeten verlaten', schrijft de IND op haar site. Dit blijkt niet waar te zijn: slechts 5 procent van de criminele asielzoekers verliest zijn of haar verblijfsstatus.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlander krijgt minder vakantiegeld, zuurverdiende euro’s naar 3x modaal genivelleerd

Van een nep klimaatprobleem naar wereldwijde controle van de VN