in , , , , ,

“Slechts 5 procent van de criminele asielzoekers verliest zijn of haar verblijfsstatus”

De Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) is één groot foutenfestival: bezwaarschriften worden door de verkeerde personen beoordeeld, verblijfsvergunningen van criminele asielzoekers worden te weinig ingetrokken.

De IND gaat niet vrijuit: de procedures ervan zijn ‘onvoldoende op orde’.

Dat stelt het rapport van de onderzoekscommissie. Die commissie werd ingesteld door het ministerie van Justitie en Veiligheid nadat een klokkenluider melding had gemaakt van misstanden.

Zo wordt in 3 procent (enkele honderden keren per jaar) van de gevallen een bezwaarschrift beoordeeld door de ambtenaar die de zaak ook in eerste instantie al had afgehandeld. Dit is in strijd met de wet.

Wie veroordeeld wordt voor een misdrijf ‘loopt grote kans zijn verblijfsstatus te verliezen en Nederland te moeten verlaten’, schrijft de IND op haar site. Dit blijkt niet waar te zijn: slechts 5 procent van de criminele asielzoekers verliest zijn of haar verblijfsstatus.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Misschien nog even verder zoeken in die onderste lade van Harbers. Allicht dat daar nog wat meer te vinden is. De lezer zal niet verbaasd zijn dat ik de overheid voor geen cent vertrouw.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nederlander krijgt minder vakantiegeld, zuurverdiende euro’s naar 3x modaal genivelleerd

Van een nep klimaatprobleem naar wereldwijde controle van de VN