in , ,

Slechts negen gemeenten volgen geradicaliseerde moslims met persoonsgerichte aanpak terwijl ze grote rol spelen

7992937049 194e1f29fa moslim

Slechts negen gemeenten gaven informatie, werkelijke aantal radicale moslims ligt dus hoger…

Gemeenten, politie en veiligheidsdiensten volgen zeker 160 geradicaliseerde moslims, in samenwerking met de politie en veiligheidsdiensten. Amsterdam (59), Rotterdam (38), Arnhem (20) en Den Haag (tientallen) houden de meeste mensen uit deze categorie in de gaten.

Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs gemeenten die voor de zogeheten persoonsgerichte aanpak geld krijgen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het gaat bijvoorbeeld om teruggekeerde Syriëgangers of jongeren die naar extremisme neigen. Het werkelijke aantal mensen dat op de lokale radar staat ligt hoger, aangezien slechts negen van de 25 gemeenten die de Volkskrant benaderde de aantallen kwijt wilden.

Terreurverdachte Hardi N. uit Arnhem werd volgens burgemeester Ahmed Marcouch mede dankzij een melding van de gemeente bij de inlichtingendiensten aangehouden. Hij wordt samen met zes anderen verdacht van het voorbereiden van een grote terroristische aanslag in Nederland.

“Gemeenten spelen een grote rol in tijdige herkenning van radicalisering binnen hun gemeente of regio”, schreef de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid eind 2014 in een handreiking voor gemeenten.

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

Photo by Guido van Nispen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 1 702x459

Met 100 sharia-rechtbanken en 423 moskeeën is Londen islamitischer dan veel islamitische landen

6968956309 f5b161f276 Noord Korea

Schuld van Trump natuurlijk? In Noord-Korea mag er ineens genoten worden van het leven