in , , , , ,

Gewoon even het Sleepwet Referendum tekenen!

kruipt elk jaar dichterbij, zien we ook aan de online censuur. Op deze pagina geven we een kort overzicht van de aangepaste Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017, oftewel de sleepwet. De gehele wet is hier te vinden.

Met deze wet wordt het vanaf 2018 mogelijk voor de inlichtingendiensten (de AIVD en de MIVD) om op grote schaal online communicatie en informatie verwerven, ook van onschuldige burgers. Daarnaast wordt het in sommige gevallen mogelijk toegang te krijgen tot databases van andere instanties.

Al deze informatie kan, zelfs zonder het analyseren ervan, gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Er mag een geheime DNA databank worden begonnen waar iedere burger in terecht kan komen.

Ook mogen de geheime diensten alle geautomatiseerde apparaten (bijvoorbeeld uw telefoon, computer, smart- en pacemaker).

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.

Omdat de sleepwet dusdanig grote gevolgen heeft voor de vrijheid van burgers zou deze niet zonder een referendum aangenomen mogen worden. Deze website is opgezet om de aanvraag van een referendum makkelijker te maken. Lees & teken voor een referendum. 

Omdat de sleepwet dusdanig grote gevolgen heeft voor de vrijheid van burgers zou deze niet zonder een referendum aangenomen mogen worden. Deze website is opgezet om de aanvraag van een referendum makkelijker te maken. Lees & teken voor een referendum. 

En tekenen hier voor een referendum over de Sleepnet Wet.

Alles bij de bron; SleepWet [via GeenStijl]

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
3 jaren geleden

Nog niet geleerd dat een referendum niet werkt?Van een NEE wordt met het grootste gemak een JA gemaakt!En aangezien referenda hier niet bindend zijn leggen ze de uitslag gewoon naast hun elitaire achterwerk neer!

hk
3 jaren geleden

.
Gas heeft tot nog toe het beste en efficients gewerkt
Ook deze Wet is een uitvinding van bedoelde kakkerlakken volk
De Kakkerlakken die door die Snor zijn vergeten

Merkel staat open voor verdubbeling van “vluchtelingen” in de EU

Poging om bewaarplicht in de EU weer opnieuw op te tuigen