in , , , ,

Sleepwet zorgt voor politiek generatieconflict

Drie van de vier jongerenorganisaties van partijen die deel uitmaken van het kabinet-Rutte III zijn tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Het standpunt van de jongeren is lastig voor het kabinet van VVD, , D66 en ChristenUnie, dat juist van plan is om campagne te voeren voor een ‘Ja’. Bij de coalitiepartijen is het CDJA de enige jongerenorganisatie die hetzelfde standpunt inneemt als de moederpartij.

De nieuwe regeling, die door tegenstanders ook wel ‘sleepwet’ wordt genoemd, geeft de inlichtingendiensten ruimere bevoegdheden om dataverkeer van burgers af te luisteren. De wet gaat in op 1 mei en volgens het regeerakkoord komt er streng toezicht op de uitvoering. In het regeerakkoord staat: ‘Van het willekeurig en massaal verzamelen van gegevens van burgers in Nederland of het buitenland (‘sleepnet’) kan, mag en zal geen sprake zijn.’

Voor de liberale jongeren is dat niet genoeg. “Wij willen de beter waarborgen”, zegt Splinter Chabot, voorzitter van de JOVD.  Kevin Brongers van de Jonge Democraten wil dat de toevoeging in het regeerakkoord ‘in de wet zelf komt te staan’. De jeugd van Perspectief vindt dat de eigen Kamerleden te weinig aandacht hebben besteed aan verbetering ervan. Het CDJA steunt de nieuwe regels.

Het kabinet wil na 21 maart het raadgevend afschaffen. De uitslag van de raadpleging over de ‘sleepwet’ wordt nog ‘zorgvuldig in overweging genomen’, beloofde Ollongren. Maar regeringspartij CDA vindt dat de uitslag al bij voorbaat kan worden genegeerd.

Alles bij de bron; Trouw

Lees ook eens verder bij de bron: Sleepwet zorgt voor politiek generatieconflict


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Machiavelli
3 jaren geleden

Medeburger : Laat je ogen niet dichtsmeren door deze zgn. christenen.
Christenen in de politiek zijn niets anders dan liberalen met een smaakje
.
En vertrouw al helemaal niet op de begrippen
… “TOEZICHT en ZORGVULDIGHEID ”
In de praktijk klopt hier niets van
Die 2 begrippen zijn geheel in eigen beheer
.
– De “Algemene wet Bestuursrecht” -dient er juist voor om burgers rechtenloos te maken. Hebben politici hun eigen rechters voor = [wiens brood men eet -diens woord men spreekt]
Daarop berust nu juist de kracht van Buma [CDA] op

N.W.O. Nooit
3 jaren geleden

In de VS is Trump goed bezig de cabal op te rollen en inmiddels zijn 10000 criminelen vastgezet in Gitmo voor veroordeling door een militair tribunaal (nieuws wat je in NL nergens ziet).
Waarom horen we in NL niets hierover in de MSM?
Wanneer wordt NL wakker en worden de pedofielen, satanisten, criminelen aangepakt?

Tokko
3 jaren geleden

Die sleepwet gaat veel te ver, vooral omdat zogenaamde garanties dat er geen oneigenlijk gebruik van gemaakt zal worden, niet gaan werken. Dat is nog nooit zo geweest en het zal niet anders worden.

In de VS wordt al veel langer stiekem alles en iedereen afgeluisterd, ondanks ontkenningen van de regering.

@ NWO Nooit: Trump is helemaal nergens mee bezig. Hij kan niet behoorlijk praten of een half a4 tje lezen en een land besturen, daar heeft hij helemaal geen tijd voor.

In zijn campagne maakte hij Obama zwart omdat hij wel eens een potje ging golfen. Hij zou geen tijd hebben om te golfen, hij zou alleen maar werken, beloofde hij.
Intussen heeft hij in 1 jaar al meer dagen golf gespeeld dan Obama in 8 jaar.
Er zijn in Amerika mensen die dat allemaal heel precies bijhouden en nu terecht woedend zijn over al die leugens.

Ik beteed zelf elke dag enkele uren aan het volgen van meerdere nieuwskanalen en websites, inclusief een paar ultra-rechtse zoals Sean Hannity en Alex Jones.

Daar lees ik ook dat Hillary al is opgesloten en veroordeeld en nog veel meer onzin, gewoon glasharde leugens waar de normale Amerikaan niet eens op reageert.

Overigens zie je op FOX news wel eens een evenwichtige reportage en op CNN zag ik vandaag een CNN reporter die Trump fel verdedigde.

Dat mijn stiefzoons die in de VS wonen niets van Hillary moesten hebben en op Trump hebben gestemd, begrijp ik wel, maar ze hebben er al flink veel spijt van…

Het gaat ze straks geld kosten, met een beetje pech gaat het hele land naar de kloten door het kortzichtige economische beleid of door een oorlog.
Overigens gaan we dan in Europa en de rest van de wereld ook het schip in, dan pleurt de boel goed in elkaar.

Meerdere financiele adviseurs (lees ook op JD report over: 2018 wordt het jaar van de …ooit) waarschuwen al dat de hoge aandelenprijzen niet het gevolg zijn van echte economische groei, maar van gratis geld er in pompen door de ECB en de FED.
Als de bubbel straks klapt, zitten de burgers van zowel de VS als Europa met een enorme crisis en een schuldenberg.

Daar doet de geniale Trump echt helemaal niets aan. De rijken zullen zich wel redden, maar de gewone man zit straks met de gebakken peren.

Tokko

Nu doet de NOS het wéér! Paniek! Koraalriffen in gevaar!

‘EU-grensbewaking Frontex organiseert illegale migratie naar Europa’