in , , , ,

Sleepwet zorgt voor politiek generatieconflict

Drie van de vier jongerenorganisaties van partijen die deel uitmaken van het - III zijn tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Het standpunt van de jongeren is lastig voor het kabinet van VVD, , D66 en , dat juist van plan is om campagne te voeren voor een ‘Ja'. Bij de coalitiepartijen is het CDJA de enige jongerenorganisatie die hetzelfde standpunt inneemt als de moederpartij.

De nieuwe regeling, die door tegenstanders ook wel ‘' wordt genoemd, geeft de inlichtingendiensten ruimere bevoegdheden om dataverkeer van burgers af te luisteren. De wet gaat in op 1 mei en volgens het regeerakkoord komt er streng toezicht op de uitvoering. In het regeerakkoord staat: ‘Van het willekeurig en massaal verzamelen van gegevens van burgers in Nederland of het buitenland (‘') kan, mag en zal geen sprake zijn.'

Voor de liberale jongeren is dat niet genoeg. “Wij willen de privacy beter waarborgen”, zegt Splinter Chabot, voorzitter van de JOVD.  Kevin Brongers van de Jonge Democraten wil dat de toevoeging in het regeerakkoord ‘in de wet zelf komt te staan'. De jeugd van Perspectief vindt dat de eigen Kamerleden te weinig aandacht hebben besteed aan verbetering ervan. Het CDJA steunt de nieuwe regels.

Het kabinet wil na 21 maart het raadgevend referendum afschaffen. De uitslag van de raadpleging over de ‘sleepwet' wordt nog ‘zorgvuldig in overweging genomen', beloofde Ollongren. Maar regeringspartij CDA vindt dat de uitslag al bij voorbaat kan worden genegeerd.

Alles bij de bron; Trouw

Lees ook eens verder bij de bron: Sleepwet zorgt voor politiek generatieconflict


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nu doet de NOS het wéér! Paniek! Koraalriffen in gevaar!

‘EU-grensbewaking Frontex organiseert illegale migratie naar Europa’