in ,

Slimme camera spot afwijkend gedrag van reizigers op Schiphol, mini controlestaat in de controlestaat

12622912404 8920835707 drone camera1

Op luchthaven Schiphol is de Koninklijke Marechaussee een proef gestart met intelligente camera’s die afwijkend gedrag van reizigers opmerken.

Het kan gaan om duidelijk afwijkend gedrag, zoals wilde armgebaren, of rennen door de aankomsthal. De camera’s zijn ook in staat om subtieler afwijkingen te signaleren. Iemand die opmerkelijk lang op het toilet verblijft, een groepje mensen dat zich opsplitst, of iemand die ergens een koffer achterlaat.

TNO ontwikkelde software die tientallen afwijkende gedragingen op beelden opmerkt. „Van zakkenrollers is bekend dat ze bij een kaartjesautomaat meerdere keren achteraan bij dezelfde rij aansluiten, zonder ooit vooraan een kaartje te kopen”, schreef TNO hierover.

TNO deed ook onderzoek naar technieken om op afstand te bepalen of iemand zenuwachtig is. Een terrorist voor een aanslag is doodnerveus, zo is de gedachte. Een koude neus duidt op nervositeit, evenals een verhoogde hartslag. TNO onderzocht of koude neuzen en verhoogde hartslagen met warmtebeeldcamera’s en radar zijn op te merken. Het is onbekend of dit soort technieken momenteel op Schiphol worden gebruikt.

via nrc.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14456910903 34f27df507 timmermans1

Daar gaan we al: Overloper ‘Brusselse’ Timmermans tegen strenge bonusregels bankiers

40764 f5201

Wetenschappers genezen kanker, maar niemand heeft interesse!