in

Sms-uitwisseling tussen FBI-agenten brengt Obama in opspraak

ac 2018 01 29obamafront

Er werden nieuwe sms-berichten naar boven gebracht van FBI-agenten die de wenkbrauwen doen fronsen. De vroeger belangrijke maar nu in diskrediet geraakte FBI-agenten Peter Strzok en Lisa Page, tussen wie een buitenechtelijke relatie bestond, hebben in het verleden bijzonder veel berichten naar elkaar gestuurd. Die worden nu onderzocht en hierdoor drijven er vreemde zaken naar boven.

Strzok en Page werkten ook samen in het speciale onderzoeksteam van Robert Mueller naar de vermeende samenwerking tussen het Trump-campagneteam en Rusland. Page stond geregistreerd als Democraat en Strzok werd als onderzoeker ontslagen omwille van zijn sterke vooringenomenheid. Strzok had vroeger ook een belangrijke rol in het onderzoek naar het e-mail-schandaal van oud-presidentskandidate Hillary Clinton (Dem.). Beiden zijn wel nog in dienst bij de FBI.

Volgens Amerikaans minister van Justitie Jef Sessions (Rep.) stuurden Strzok en Page tijdens de verkiezingscampagne van 2016 meer dan 50.000 berichten naar elkaar. Niet alle berichten tussen het buitenechtelijke koppel konden bovendien worden teruggevonden, wat kwaad bloed zette bij veel mensen.

“Fucking idiot”

Nieuwe uitgebrachte berichten tonen aan dat Strzok en Page een uitwisseling hadden over gesprekspunten voor toenmalig FBI-directeur James Comey om aan destijds president Barack Obama (Dem.) te geven. Op 2 september 2016 schreef Page aan Strzok over het voorbereiden van Comey omdat “de president alles wil weten over wat we doen.” Dit doet ernstige vragen rijzen over de persoonlijke rol van Obama in het onderzoek naar Clinton en haar mailserver. Obama beweerde altijd zich niet te mengen in het onderzoek, maar dit lijkt nu minder en minder met de waarheid te stroken. Eerder kwam ook al uit dat Obama onder een pseudoniem mails had gezonden naar de private server van Clinton.

https://twitter.com/dmartosko/status/961229820402323456

In andere teksten doen ze neerbuigend over de Republikeinen en huidig president Donald Trump (Rep.). Die laatste noemden ze onder meer een “fucking idiot“. Toen de vrouw van de DBI-vicedirecteur Andrew McCabe de verkiezingen voor de Democraten in Virgina verloor, werden de kiezers van die staat “onwetende boerenpummels” genoemd.

E-mail-schandaal

De nieuwe vrijgemaakte teksten tonen ook meer over de timing van de ontdekking van de vele mails op de laptop van de in ongenade gevallen politicus Anthony Weiner (Dem.), waardoor het onderzoek naar Clinton opnieuw geopend diende te worden. Weiner werd onderzocht in het kader van seksueel getinte berichten naar minderjarigen en werd daar ook voor veroordeeld.

Op 28 september 2016 schreef Strzok naar Page: “ben opgebeld door Andy (McCabe), honderdduizenden mails ingebracht door Weiners advocaat in New York, inclusief een hoop materiaal van zijn vrouw (Huma Abedin was de rechterhand van Clinton tijdens de verkiezingen van 2016, red.). We sturen een team om in te kijken, dit zal nooit stoppen.”

Volgens het rapport van de Senaat roept het bericht vragen op over het tijdstip dat de FBI wist van de e-mails op de laptop van Weiner die relevant waren voor het onderzoek naar Clinton. Het was pas een volledige maand later, op 28 oktober, dat Comey het Congres informeerde dat ze het onderzoek naar Clinton “opnieuw zouden openen.” “In verband met een niet-gerelateerde zaak, heeft de FBI geleerd dat er e-mails bestaan die pertinent zijn voor het onderzoek. Ik schrijf deze brief om jullie te informeren dat het onderzoeksteam me gisteren op de hoogte bracht“, beweerde Comey op die dag. Dit zou dus betekenen dat Comey pas een maand later op de hoogte werd gebracht van die belangrijke ontdekking.

Onze taak

Op de verkiezingsdag waren de twee ook uiterst negatief. Page schreef toen in hoofdletters: “OMG (Oh, mijn God, red.), DIT IS FUCKING ANGSTWEKKEND“. Strzok reageerde “Omg, ik ben er depressief van.” Enkele dagen later liet Page weten dat ze ‘All The President’s Men’ had gekocht: “Ik moet me bijschaven over Watergate.” De dag erna schreef ze: “God, dit maakt me kwaad, veel pompeus gezever over nationale veiligheid. Ondertussen hebben we ONZE taak voor ons.” Wat die taak is, lijkt onduidelijk, maar Senatoren vermoeden dat dit gelezen moet worden in relatie met een bericht van Strzok die in augustus vermeldde een “verzekeringspolis” te nemen. Nu wil men onderzoeken welke acties ze exact genomen hebben.

Er wordt vermoed dat het gaat over het valse Rusland-dossier die door de Clinton-campagne werd gefinancierd en gebruikt werd om te kunnen spioneren naar het campagneteam van Trump, zoals de Nunes-memo reeds aankaart.

De laatste tekst die tussen de twee werd uitgewisseld kwam op 23 juni. Toen stuurde Page: “Stuur me alstublieft nooit meer.” Het is onduidelijk waarom ze dit stuurde.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
640px George Soros World Economic Forum Annual Meeting 2011

Soros doneerde 4 ton om Brexit tegen te houden

markt

EU-handelsverdragen brengen gezond en veilig voedsel in gevaar