in ,

Smsbericht roept Molenbeekse jongeren op tot jihad

Jonge mannen in Molenbeek hebben zondagavond een sms’je gekregen dat hen oproept tot de , schrijft The Guardian. ‘Broeder, waarom de westerlingen niet bevechten? Maak de juiste keuze in je leven.’

De Britse krant The Guardian zegt het sms’je, in het Frans, te hebben gezien. Het zou zondagnacht verstuurd zijn vanop een gsm met een prepaid account. Antwoorden of – nog belangrijker – het nummer traceren gaat niet.

Jamal Ikazban, PS-gemeenteraadslid in Molenbeek, heeft het op Twitter ook over de sms’jes.

‘Deze mensen proberen onze jongeren te overweldigen’, zegt hij aan The Guardian. ‘Het is alsof je drugsdealers aan de schoolpoort zou zetten. We moeten die rekruteerders van de straat halen. Het zijn roofdieren en onze jongeren zijn hun prooi.’

Voor de sms’jes circuleerden, doken er op Facebook ook al beelden op waarin lokale jongeren te zien zouden zijn die de verheerlijken. Er worden ook propagandaberichten verstuurd via Facebook en e-mail.

Hoeveel jongeren het berichtje hebben gekregen, is onduidelijk. Maar volgens gemeenschapswerkers kopiëren rekruteerders voor Islamitische Staat de contactenlijst van nieuwe rekruten en richten ze hun propaganda specifiek op jongeren met Noord-Afrikaanse roots.

Jamal Zaria, de imam van de Arafatmoskee in Molenbeek, en een moeder van twee Syriëstrijders getuigen nog in The Guardian .

Lees verder bij de Bron: World Unity

Photo by erasmushogeschool


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Tja, maar justitie vindt het belangrijker om auto’s te bekeuren die 5 km/hr te hard rijden of die parkeren zonder en even niet hebben betaald. En je moet nu eenmaal prio’s stellen.

De grote terrorisme-show

Hacker weet pamflet op 20.000 online printers te krijgen