in , ,

Snap ze wel, geweldig na politie: Ambulancemedewerkers voeren actie

Ambulancemedewerkers voeren vanaf maandag 11 mei in verschillende regio’s acties. Zij willen dat de werkgever, Ambulancezorg (AZN), snel goede cao-afspraken maakt met vakbonden FNV en CNV over verbetering van de werkomstandigheden, de werkdruk en de .

Ambulancemedewerkers hebben te maken met een hoge werkdruk, draaien regelmatig nachtdiensten en krijgen zelfs te maken agressie. Ze willen goede cao-afspraken maken over de aanpak van deze problemen. Ook willen ze verbetering van de koopkracht met een structurele loonsverhoging van 2,5 procent.

Tien overlegrondes

De vakbonden hebben in tien overlegrondes geprobeerd tot oplossingen te komen met de werkgever. Zij vinden bijvoorbeeld dat oudere ambulancemedewerkers niet langer verplicht moeten worden om nachtdiensten te draaien – net als in andere zorgsectoren. Ook moeten medewerkers compensatie blijven krijgen als zij in zware avond- en weekenddiensten werken.

Lees verder via: Skipr

Photo by Lifescience Resources Photo Gallery


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Fraudewet – als fraude geen fraude is 

Hormoonverstoorders: EU liep blindelings in de val van de industrie