in , , ,

Snapt u het nog? Verwarring bij zorgconsument: keuze uit 1300 zorgopties

De bieden ruim 1300 verschillende keuzemogelijkheden aan in de zorgpolissen voor 2015. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa en de Consumentenbond. De keuze voor een zorgverzekeringspolis wordt zo voor de consument steeds moeilijker.

Vara en de Consumentenbond rekenden uit dat er alleen al voor de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars 100 verschillende verzekeringspolissen zijn om uit te kiezen. Dat terwijl de dekking van deze verzekering vaststaat. “Restitutie, natura en de selectief of budgetpolis zijn grofweg de drie keuzemogelijkheden”, zegt Bart Combée. “Zoveel opties aanbieden is dus onnodig.”

De vier grote verzekeraars, , Menzis, VGZ en CZ, vertegenwoordigen 90% van de zorgverzekeringsmarkt. Met al hun labels zijn er in de combinatie van basisverzekering en aanvullende verzekering ruim 1300 keuzemogelijkheden. Zeer verwarrend voor de klant, vindt Bart Combée van de Consumentenbond. “Op deze manier kan de consument helemaal niet meer kiezen.” Zorgverzekeraars denken juist dat zoveel keuze prettig is voor mensen. Achmea voert bijvoorbeeld acht labels. Alle verschillende basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en verzekeringspakketten bij elkaar leiden tot ongeveer 500 mogelijke keuzecombinaties voor de zorgklant. Bij VGZ zijn dat 270 combinaties, CZ biedt 105 keuzemogelijkheden. Bij Menzis zijn 55 verschillende combinaties mogelijk.

Lees verder via Bank Nieuws

 

Foto via Waag Society


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

800 eenden afgemaakt: Geen vogelgriep geconstateerd bij eendenbedrijf Barneveld

Zondag Docu: All Wars Are Bankers’ Wars