Snoek zwemt tegen meisje aan: Gemeente wil Drentse plas leegvissen

meinig / Pixabay

De gemeente Hoogeveen wil een recreatieplas bij Hollandscheveld leegvissen nadat vorige week een meisje werd gebeten, vermoedelijk door een snoek. De 11-jarige Mirthe raakte gewond aan haar knie en moest naar het .

Het meisje stond in het op een plek waar het ongeveer een meter diep was. Ineens voelde ze iets tegen haar been klappen en daarna volgde de beet.

RTV Drenthe meldt dat veel mensen inmiddels niet meer durven te zwemmen.

De gemeente zegt de zorgen serieus te nemen en laat weten het erg vervelend te vinden voor het meisje. Er wordt met visverenigingen gepraat over het verplaatsen van de vissen naar een naastgelegen visvijver.

Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Omdat er formeel een visverbod geldt voor de recreatieplas, moet eerst uitgezocht worden hoe dat juridisch zit.

Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie Drenthe benadrukt dat het incident een uitzondering is. “Het komt maar heel weinig voor dat een snoek een mens bijt. Het is in al die jaren de tweede keer dat ik dit hoor.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Frankrijk hebben migranten pistolen en geweren: schieten op toeristen, 3 doden

Asielkrakers We Are Here slaan weer toe, politie ‘ontruimt niet voor leegstand’ resultaat: gedupeerde kandidaat huurder