in , , ,

Censuurwatch: Sociale media ingezet tegen desinformatie

als Twitter en zijn bereid afspraken te maken over het tegengaan van en nepnieuws via hun platforms. Die afspraken worden verwerkt in een Europese code waaraan ze zich zullen houden.

De code wordt opgesteld door de zogenoemde expertgroep die de Europese Commissie heeft ingesteld. Onder meer Twitter, Facebook en zijn hierin vertegenwoordigd.

De platforms moeten hun gebruikers onder meer duidelijk uitleggen hoe de algoritmes werken die bepalen welke nieuwsberichten ze krijgen voorgeschoteld. Ook moeten ze maatregelen nemen om betrouwbaar nieuws een duidelijk podium te geven.

,,Een grote stap voorwaarts en een robuust startpunt’’, aldus voorzitter van de expertgroep Madeleine de Cock Buning. ,,Censuur moet tegen alle prijs worden voorkomen.” Zij zei zondag al dat de geen lijsten met verspreiders van nepnieuws moet aanleggen omdat het risico bestaat dat overheden er misbruik van maken.

De aanbevelingen van de deskundigen zijn maandag aangeboden aan de Europese Commissie, die in het voorjaar met een voorstel komt.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

DATABANK ERFELIJK MATERIAAL NAUWELIJKS BESPROKEN ONDERDEEL VAN ‘SLEEPWET’

Britse meisjes op “Industriële Schaal” verkracht door islamitische bendes