in

Soort van visquota: EU op weg naar quota voor vluchtelingen

Niet alleen het , ook de  in Brussel wil vluchtelingen beter over de Europese Unie verdelen. Alle EU-lidstaten zouden een deel moeten opvangen. Daarvoor zijn quota nodig, stelde commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in het EU-parlement in Straatsburg.

,,Wij moeten zorgen voor een verdeling over heel . Dat moet gebeuren. We moeten solidair zijn”, aldus Juncker. Hij kondigde voor 13 mei een voorstel aan. Voor de vaststelling van de quota moet onder meer naar de omvang van de van de lidstaten worden gekeken.

Op dit moment vangen maar een paar EU-landen de meeste op. Daarnaast hebben en Griekenland, waar de meeste vluchtelingen belanden, grote problemen de asielaanvragen af te handelen. Volgens Europese afspraken is het land waar een vluchteling aankomt, verantwoordelijk.

Het pleidooi voor quota volgt op de jongste drama’s met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, waarbij honderden slachtoffers vielen.Vorige week maakte de Duitse bondskanselier  al duidelijk ,,op termijn” het Europese asylsysteem te willen veranderen.

Bron: Europa Nu

Photo by Mergan May


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Juridische vraag: is een gemiste zelfscan bij Albert Heijn diefstal?

92% € voor de banken en 8% € blijft over voor de Griekse burger