in ,

Soros geeft $ 1,35 miljoen aan “onpartijdige” Watchdog Group die Trump met rechtszaken bestookt

Een groep waakhonden van de die beweerde “niet-partijdig” te zijn – terwijl ze werknemers met de Democratische activistische groep Media Matters deelden, accepteerde $ 1,35 miljoen van miljardair  .

De groep Burgers voor Verantwoordelijkheid en Ethiek in Washington (CREW) heeft President Trump en andere prominente Republikeinen geraakt met spraakmakende rechtszaken, terwijl haar leden regelmatig op televisie verschijnen om leden van de administratie aan te vallen.

Opgericht door Normale Eisen – een klasgenoot van de rechtsschool van de voormalige president Obama (die ambassadeur van Obama werd in de Tsjechische Republiek), en longtime Democraat-agent Melanie Sloan, accepteerde CREW donaties van  twee Soros-groepen ; $ 1,25 miljoen van de Foundation to Promote Open Society en $ 100.000 van het Open Society Policy Center, volgens de Washington Free Beacon , die belastingaangiften heeft ontvangen voor de watchdog-groep.

Lees de rest hieronder via de  Free Beacon :

***

De drastische opleving was een bijproduct van de geplande uitbreiding toen Trump aan de macht kwam, documenten die door Brock aan diepgepakte donoren waren uitgedeeld tijdens een onthulling in januari 2017. De bijeenkomst werd bijgewoond door meer dan 100 rijke liberalen die naast Brock in het chique Turnberry Isle Resort net buiten Miami woonden, terwijl ze in kaart brachten hoe ze  “Donald Trump’s kont” in de komende jaren zouden schoppen.

The Free Beacon was ter plaatse voor de retraite en verkreeg de vertrouwelijke documenten  waaruit bleek  hoe de doorgewinterde liberale agent van plan was om Trump te beschadigen met Media Matters, American Bridge, Shareblue en CREW.

Brock was voorzitter van het bestuur van CREW van 2014 tot eind 2016, maar stapte uit de functie omdat hij niet wilde dat de organisatie overdreven partijdig leek toen Trump het Witte Huis binnenging.

“Vanwege mijn intensievere politieke activiteiten in het Super PAC van de oppositieonderzoek van de American Bridge, heb ik besloten om uit het bestuur van CREW te stappen om de publieke reputatie van non-partizanen te waarborgen,” zei Brock toen. “Ik ben erg trots op het werk dat CREW tijdens mijn twee jaar aan boord heeft volbracht en het werk is nu relevanter dan ooit.”

Brock’s invloed op de organisatie is echter nog steeds voelbaar.

De  interne memo legde uit  hoe CREW zich zou concentreren op het kwellen van Trump met “een constante stroom schadelijke informatie, nieuwe onthullingen en een onvermogen om conflictproblemen te voorkomen”, waardoor de Trump-regering gedwongen werd om “illegaal gedrag in de rechtszaal” te verdedigen, waardoor de invloed van machtigen werd verminderd ën en belangengroepen, en het maken van zwart geld een politieke verantwoordelijkheid in belangrijke staten.

De documenten schepten op dat het communicatieteam van CREW regelmatig verhalen publiceerde in de  Washington Post ,  New York Times ,  Wall Street Journal en andere publicaties. De organisatie was ook heel onder de indruk van het feit dat de groepspartners “met topreporteurs grote verhalen vooruit helpen”.

Het budget was vastgesteld op $ 5,8 miljoen voor 2017, dat zijn omvang zou ‘verdubbelen’ ten opzichte van het voorgaande jaar, om hen in staat te stellen hun personeelsbestand en reikwijdte van hun onderzoeken uit te breiden.

“In 2017 is CREW van plan uit te breiden naar een staf van minstens 38,” lezen de documenten. “We zullen meer dan het dubbele van ons juridisch team verdubbelen en toevoegen aan onze onderzoeks- en communicatiewinkel (inclusief web en ) .We zullen ook onze administratieve en paralegal capaciteiten uitbreiden. Het hogere budget zal ook betrekking hebben op externe juridische diensten, web en sociale mediadiensten en onderzoek en onderzoeksmiddelen. ”

In oktober van dit jaar, toen CREW zijn registratie in North Carolina vernieuwde, diende de groep een onafhankelijk accountantsrapport in dat onthult dat zij werknemers delen met Media Matters, een zoektocht naar gevonden staatsbestanden.

“De organisatie deelt werknemers en andere gerelateerde uitgaven met Media Matters for America (MMFA), een organisatie zonder winstoogmerk vrijgesteld op grond van sectie 501 (c) (3) van de Internal Revenue Code”, aldus het rapport. “Op 31 december 2017 was $ 4.790 verschuldigd aan MMFA, die is opgenomen in de crediteurenadministratie in de bijgevoegde balans.”

Het adres van CREW op de belastingformulieren voor 2017 is hetzelfde als Media Matters, American Bridge en Shareblue. Het adres op de website is echter een andere locatie, op 10 minuten lopen van het hoofdkantoor van Brock. Dit komt door de groepsleasing kantoorruimte op twee locaties, volgens de controleverklaring.

De woordvoerder van CREW reageerde niet op e-mails met commentaar op de Soros-donatie, de groep was gevestigd op hetzelfde adres als Brock’s andere organisaties en het delen van werknemers met Media Matters nadat Brock de groep “verliet”.

CREW is een goedgekeurde organisatie van de Democratie Alliantie, het grootste geheime dark money netwerk van links waarvan de leden beloven elk jaar honderdduizenden te financieren aan hun netwerk van progressieve groepen.

Soros, lid van de alliantie, en Brock waren beiden aanwezig op de herfstconferentie van de alliantie voor de herfst in Carlsbad, Californië. De  Free Beacon  was ook tijdens het verzamelen aanwezig in het resort en verwierf de vertrouwelijke agenda , die Brock niet noemde. hoewel hij werd gezien in het resort. Media Matters is ook een goedgekeurde groep van de gesloten club.

CREW is betrokken geweest bij een aantal klachten en rechtszaken tegen Trump sinds hij aantrad, waaronder het recente spraakmakende pak dat Trump beschuldigt van het schenden van de emolumentenclausule van de Grondwet, die buitenlandse regeringen verbiedt Amerikaanse functionarissen te betalen via zijn privébedrijven.

De rechtszaak werd ingediend door de procureurs-generaal in DC en Maryland en imiteerde een eerdere rechtszaak die was ingediend door CREW in New York en uiteindelijk werd ontslagen door een federale .

Het pak was identiek omdat het werd  geholpen  door topmanagers van CREW.

Noah Bookbinder, uitvoerend directeur van CREW, en Stuart McPhail, CREW’s procesadvocaat, staan ​​beide vermeld in het oorspronkelijke geding onder de respectieve advocaten-generaal.

CREW meldde dat hij $ 1.645.270 besteedde aan ‘grootschalige geschillen’ en ‘gedurende 2017 heel veel ethische klachten en administratieve klachten en juridische klachten bij het Office of Government Ethics, het Department of Justice en andere agentschappen tegen functionarissen van de uitvoerende macht en leden van het Congres.’ groep meldt bovendien dat het indienen van klachten bij de Federal Election Commission, de Internal Revenue Service en andere instanties “over schendingen van financiële en fiscale wetgeving” door overheidsfunctionarissen.

In een fondsenwervende e-mail deze week nam de groep de eer voor haar “baanbrekend juridisch en onderzoekswerk” en een IRS-klacht die zij zeiden, legde de basis voor het onderzoek van de procureur-generaal van New York dat onlangs heeft geleid tot de Trump Foundation die ermee heeft ingestemd haar activiteiten te staken.

De woordvoerder van Soros antwoordde niet op een onderzoek naar de donaties van de financier en zijn relatie met Brock op basis van de persduur.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2019: inkomen stijgt maar prijzen ook

Rotterdamse islamisering loopt deuk op: Ramadanmaaltijd naast Kerstdiner gaat niet door