in , ,

Spaanse geheime dienst in verband gebracht met islamitische terreuraanslagen Barcelona

geralt / Pixabay

Opmerkelijk: de Spaanse  (CNI) wordt in verband gebracht met de jihadistische aanslagen in Barcelona van 2017. Catalaanse parlementariërs verzochten de Spaanse regering om een onderzoek naar de , maar de grote partijen stemden tegen.

Het brein achter de aanslag, Imam Abdelbaki es Satty, zou banden hebben met de CNI, zo meldt de Groene Amsterdammer.

Destijds in 2017 vond een aanslag plaats met een busje zoals we dat in die tijd wel vaker zagen, zoals tijdens de kerstmarkt in Berlijn. Die dag vielen in Barcelona zestien doden en tientallen gewonden doordat een islamitische gek inreed op omstanders.

Toch bleef er veel onduidelijk over de aanslag. Daarom verzochten Catalaanse parlementariërs in maart 2018 de Spaanse regering om een commissie in te stellen die onderzoek zou doen naar de interacties tussen de Spaanse dienst en de verdachte imam Satty. Volgens de Groene Amsterdammer zouden berichten zijn uitgelekt waaruit bleek dat CNI en imam Satty banden zouden onderhouden.

Natuurlijk haalde het voorstel van de Catalanen het niet. In Madrid zijn de relaties vrij gespannen. Dat zo'n parlementair onderzoek noodzakelijk is blijkt echter uit het onderzoek van de krant Público. De imam was namelijk informant van de geheime dienst, zo meldt NRC. Als het inderdaad waar is dat Satty nauwe contacten had met de geheime dienst en tóch in staat was om aanslagen te beramen dan hebben de Spaanse diensten …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help mee en stop de onwettige digitale euro!

Zonneminimum: Rusland in de ban van zomerkou, temperatuurrecords gaan eraan en flinke vorst