in ,

Spaarrente nog verder omlaag naar 0,02%

OltreCreativeAgency / Pixabay

De spaarrentes kruipen de komende week nog verder richting de 0 procent. ABN AMRO verlaagt per 17 juli de toch al historische lage spaarrente op de spaarrekening van 0,03 naar 0,02 procent.

“Het zal dan ook niet lang duren voordat de andere grote ( en ING) volgen”, licht Amanda Bulthuis van de vergelijkingssite Geld.nl toe.

In het verleden hebben we steeds gezien dat als één grootbank de verlaagde de andere twee binnen enkele weken volgden.”

Dat er juist nu een renteverlaging komt is wel een beetje bijzonder. “Het is al bijna een jaar geleden dat één van de grote banken de rente op hun spaarrekening heeft verlaagd. Sinds augustus 2018 stonden de rentes stil”, zegt Bulthuis.

Dat de banken nu toch de rentes weer verlagen komt volgens haar doordat de al heeft laten weten dat de ECB-rente (waar de spaarrentes op gebaseerd zijn) laag blijft. Er wordt zelfs gespeculeerd

De spaarrentes zijn al een aantal jaar enorm laag en daar moeten we maar aan wennen, stelt Bulthuis. “Wij verwachten namelijk dat de rentes nog wel een flinke tijd zo laag blijven. Zeker nog 1 of 2 jaar, want de verwachting is dat de ECB-rente minstens nog zolang op het lage niveau blijft.”

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Free speech absolutist
2 jaren geleden

Het zal vast niet te lang mee duren voor er negatieve rente wordt geïmplementeerd.
Onder het matras leggen zal ook geen optie meer zijn in de toekomst was er wordt hard gewerkt om contanten ook af te schaffen.
Alles om complete controle te bewerkstelligen onder het mom van veiligheid ten koste van persoonlijke vrijheid.
Het ergste is nog wel dat velen onder ons zich als makke schapen mee laten voeren in deze deceptie.

In mijn ogen zijn al dit soort gebeurtenissen tekenend voor de ondergang van het westen, de liberalen zijn compleet doorgeslagen en vernietigen het complete erfgoed waar onze voorouders zo hard voor hebben gewerkt.
Het is diep en diep triest, en de kans dat het nog goed komt lijkt elk jaar kleiner te worden, omdat gepoogd wordt elke stem die kritiek heeft de mond te snoeren en de extreem linkse media zonder enige vorm van kritiek meegaat in het ondermijnen van de normen,waardes en culturele evolutie die ons hebben gebracht waar we nu zijn, onder het mom van progressiviteit.

Ik hoop echt dat ik het mis heb ,maar zie de toekomst somber in als er de komende jaren niet een radicale verandering plaatsvind in het politieke landschap.

Bedankt voor jullie inzet jdreport, het ga jullie goed.

HorrorReuzenteek zo goed als zeker opgedoken in Nederland

Tientallen schorsingen bij politie om integriteitszaken: ‘topje van de ijsberg’