in ,

Spaarrente nog verder omlaag naar 0,02%

OltreCreativeAgency / Pixabay

De spaarrentes kruipen de komende week nog verder richting de 0 procent. ABN AMRO verlaagt per 17 juli de toch al historische lage spaarrente op de spaarrekening van 0,03 naar 0,02 procent.

“Het zal dan ook niet lang duren voordat de andere grote ( en ) volgen”, licht Amanda Bulthuis van de vergelijkingssite .nl toe.

In het verleden hebben we steeds gezien dat als één grootbank de verlaagde de andere twee binnen enkele weken volgden.”

Dat er juist nu een renteverlaging komt is wel een beetje bijzonder. “Het is al bijna een jaar geleden dat één van de grote banken de rente op hun spaarrekening heeft verlaagd. Sinds augustus 2018 stonden de rentes stil”, zegt Bulthuis.

Dat de banken nu toch de rentes weer verlagen komt volgens haar doordat de Europese al heeft laten weten dat de -rente (waar de spaarrentes op gebaseerd zijn) laag blijft. Er wordt zelfs gespeculeerd

De spaarrentes zijn al een aantal jaar enorm laag en daar moeten we maar aan wennen, stelt Bulthuis. “Wij verwachten namelijk dat de rentes nog wel een flinke tijd zo laag blijven. Zeker nog 1 of 2 jaar, want de verwachting is dat de ECB-rente minstens nog zolang op het lage niveau blijft.”

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

HorrorReuzenteek zo goed als zeker opgedoken in Nederland

Tientallen schorsingen bij politie om integriteitszaken: ‘topje van de ijsberg’