in

Sparen heeft nauwelijks nog zin

Zo, dat heeft de Europese goed voor elkaar. Doordat die voor het eerst ooit ever negatieve depositorente introduceerde, gaat de voor klanten van de ook fors omlaag.
Particulieren die hun spaartegoeden op de bank stallen, moeten er daarom vanaf nu rekening mee houden dat ze minder dan een procent rente ontvangen.

Voor institutionele beleggers gaat het zelfs nog verder dan dat. Die kunnen nu niet altijd hun volledige vermogen beleggen of moeten een paar dagen vasthouden. Dat kost ze vanaf heden knaken (inlog)
Niet heel vreemd dus dat er langzaamaan gemopper ontstaat over -president Mario Draghi, de instigator van de negatieve rente. Wel allemaal heel fijn anoniem. De enige die zich daar niets van aantrekt is de KasBank, die bevestigt dat het doorberekenen van negatieve rente (=betalen voor stallen spaartegoeden) ‘niet altijd te voorkomen’ is.

via Das Kapital


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Westerse beschaving: ‘Verarmd uranium op duizenden plekken Irak’

“Gezondheidsdienst houdt verband tussen autisme en vaccins geheim”