in , ,

Spitzenkandidat Frans Timmermans verspreid nepnieuws over migratie Poolse werknemers

PvdA-lijsttrekker en Spitzenkandidat van de Europese sociaaldemocraten, Frans Timmermans zei op maandag 13 mei tijdens het Nieuwsuur-debat over arbeidsmigratie dat steeds minder Polen hun land verlaten om elders te werken. Maar er zijn geen cijfers waarmee deze bewering onderbouwd kan worden.

Volgens Timmermans klagen werkgevers in heel op dit moment dat ze minder werknemers uit Oost-Europa kunnen krijgen. “In Polen hebben mensen ook de behoefte om te blijven. En ze blijven steeds meer”, zei Timmermans.

“Dat komt doordat de lonen omhooggaan.”

De bewering van Timmermans dat steeds meer Poolse werknemers in Polen blijven, omdat de lonen steeds minder verschillen van “die van ons”, is onvoldoende met cijfers te staven.

De inkomens en lonen in Polen liggen echter nog steeds een factor vier lager dan in Nederland.

Er zijn geen cijfers waaruit blijkt dat de arbeidsmigratie vanuit Polen naar daalt. Zowel het aantal Poolse werknemers in Nederland als het aantal Polen dat zich hier definitief vestigt, blijft juist stijgen.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Hilarisch en zo veelzeggend, honderden EU-burgers boos: ze niet mogen stemmen #DeniedMyVote

Onhoudbare schuldenlast EU het monster in de kast bij Europese verkiezingen