in ,

Staat der Nederlanden neemt een loopje met Uw veiligheid !

37 jaar liberaal bewind heeft ervoor gezorgd dat U niet langer veilig bent. In de jaren 80 is dat begonnen. De staat was goed ingericht, inwoners voorzien van alle gemakken en wat er niet was werd belangeloos opgevangen door vrijwilligers die echt vrijwillig werk deden.

Niemand was ontevreden, een eigen huis, of minstens een dak boven het hoofd met bijbehorend maatschappelijk welzijn. het waren de jaren van opbouw na de tweede wereldoorlog en technologische veranderingen eisten een omslag in de maatschappij, bestond toen voor ondergetekende uit geneuzel in de ruimte verdeeld over 4 zuilen. Arbeiders, ( PvdA ) Bedrijfsleven () Democraten ( D66) en de godsdienstige ( CDA). Later werden deze aangevuld door kleine partijtjes, doch altijd was het VVD en CDA die de boventoon voerde.

Bolwerken bestonden, Amsterdam was rood, was rood, Brabant en Limburg waren katholieke bolwerken dus die werd beheert door het moderne CDA. in de jaren 90 nam het liberalisme een vlucht en er moest geprivatiseerd worden en heel veel bezuinigd. Staatsuitgaven gingen door het plafond en de staat was een zuinige calvijnse boekhouder. draaide lekker, echter bedrijven vonden dat ze teveel aan de leiband liepen van de vakbonden. Rechten en Plichten van werknemers werden vastgelegd in Cao's en uitbuiting werd tegengegaan ( koppelbazen bouw b.v ). Het bedrijfsleven wilde meer winst, minder kosten. Thatcher ging in Groot Brittannië tekeer tegen de vakbonden en de zoveelste staking door mijnwerkers werd door een politie/legermacht de kop ingedrukt. Het begin van de liberalisering, bedrijfsleven kreeg minder regels en meer macht.

Tot op de dag van vandaag weten wij Nederlanders waar dat toe heeft geleid.

Credo: bezuinigingen, broekriem aanhalen, staatsschuld en nog meer. Intrede mammoet-wet voor onderwijs, protesten tegen plaatsing van kernwapens en als klap op de vuurpijl de machtswisseling van de Oranjes. Juliana trad af en Beatrix werd koningin. Men zag het volk langzaam in opstand komen want die veranderingen waren niet voor het volk maar voor het bedrijfsleven, gevolg rellen en politieke chaos. Buitenlanders, toen nog Surinamers, Antillianen, Molukkers werden verdrongen door Turken, Italianen en Marokkanen. Gevolg ? Gastarbeiders door de VVD naar Nederland gehaald om loonkosten ongeschoold werk te drukken. Fase 2 volgde al vrij snel. Privatisering en de fabel van de vrije markt. Toen hadden we de EEG met zijn ECU ( giraal voor internationale samenwerking).

Nederland maakte afspraken en de EG gaf opdracht staatsschuld terug te dringen en hervormingen in te voeren. Dit heeft geleid tot:

 • Verkopen van Staatsbedrijven ( PTT, Fokker, Verolme en DAF)
 • Bezuinigingen op defensie
 • Bezuinigingen op Onderwijs
 • Een nieuw zorgstelsel
 • Verwaarlozing van infrastructuur

Door taken af te stoten kreeg de werkgelegenheid een gevoelige klap, een arbeidscrisis ontstond. De oplossing ? Flexwerk en meer eenmansbedrijfjes, hoge werkloosheid. De Computer deed zijn intreden en het internet, ook hier werd personeel weggewerkt door automatisering. Werkgevers maakten misbruik door oud en buitenlands personeel weg te werken in het sociale stelsel. De WAO en de WW stroomden over. Bezuinigingen werden voorgesteld en van de ene op de andere dag werden “onrendabelen”weggezet als uitvreters en kwamen in de bijstand terecht. De WAO werd WIA en duizenden werden herkeurt. Ze verloren de en werden de arbeidsmarkt opgedreven. Deze was al verzadigd, en in het gat sprongen de uitzendbureaus. Dit waren de toen verboden koppelbazen van de bouw, maar kregen een nieuwe naam en card blanc.

Nu heeft Nederland niets meer te bieden,

 • Textiel industrie ( Brabant ) verkwanseld aan lage lonen landen
 • Scheepswerven ( Rotterdam, Amsterdam en Delfzijl ) verkocht en opgedoekt
 • Auto-industrie, Spijker, Daf, is verloren gegaan en verkocht aan het buitenland
 • Vliegtuig-industrie ( Fokker, Amsterdam) failliet gegaan en verkocht in onderdelen aan het buitenland
 • Bankwezen / verzekeringswezen, gefuseerd en opgegaan in internationale bankwezen, De Postbank, opgeheven, overgenomen door ,RABO,ABN/AMRO, NN en VSB ( natuurlijk ook de DSB die kapot ging als enige)
 • Aardgas/delfstoffen, verkocht aan de NAM door de staatskolenmijnen.

De staatskas liep vol door deze verkopen, echter de kaalslag onder de bedrijven lieten een spoor van potverteren na. Zeggenschap over nutsbedrijven werd ook overgedragen aan het bedrijfsleven. Goedkoper zou het worden en de service beter.

Nu weten we beter, het leed is geschied, Banen zijn overbodig geworden door de IT, bruggen worden niet meer bediend door mensen, maar op afstand door een medewerker van een verkeerskamer. Deze bedient minimaal 30 tot 40 vaarwegen met bijbehorende objecten. Buitenlandse sprinkhanen hebben opslagplaatsen voor gevaarlijke stoffen overgenomen. Onderhoud van die installatie vind slechts mondjesmaat plaats.

De samenloop van omstandigheden wordt snel zichtbaar. Bezuinigingen op hulpdiensten zoals Brandweer, Politie en medische zorg, hebben zulke vormen aangenomen dat U  niet langer kan rekenen op bescherming als er iets groots gebeurd. Watersnood, dijkdoorbraak, oorlog en andere rampen kunnen niet door het leger worden opgevangen noch door andere hulpdiensten.

Men dacht nog iets te organiseren middels de VEILIGHEIDSREGIO'S, moderne communicatiemiddelen inzetten. Helaas is nu pijnlijk naar buiten gekomen dat deze niet of heel slecht functioneren. Techniek is onvolmaakt, handelingen te langzaam en wie is verantwoordelijk ?

Voorbeelden ? Het communicatie systeem van de hulpdiensten C2000, totaal ongeschikt

Telefonische diensten, zoals Amber Alert en NL-Alert, Sirenes, het voldoet niet en zal ook nooit voldoen.Waarom ? Omdat monopolisten geen gegevens vrijgeven over de werking alsmede patenten van Amerikaanse aard. Het bedrijfsleven heeft het voor het zeggen en de burgers van de  Staat Der Nederlanden ? Die staat erbij en kijkt ernaar hoe bedrijven het land leiden naar de afgrond, democratie het bestaat niet meer, wel de rechtse hobby geld verdienen en over lijken gaan. Maar dat is volgens Rechts, Links gezwets !

Lees verder bij de Bron: urubin.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De zorg is ziek !

LIDL buigt en verwijdert christelijke kruizen van verpakking Grieks product