in , , ,

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs hield schending privacy leerlingen maanden lang achter voor het Parlement

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is er al een half jaar van op de hoogte dat scholen en uitgevers de overtreden door gevoelige gegevens van kinderen uit te wisselen met bedrijven. Afgelopen april ontving Dekker een rapport daarover, maar hij heeft vervolgens geen maatregelen genomen en het rapport niet naar de doorgestuurd.

In opdracht van Dekker zelf deden onderzoekers van accountantsbureau PWC onderzoek naar de op scholen. Bedrijven kunnen volgens het onderzoek via de scholen bij gevoelige en persoonlijke informatie van kinderen komen. Goede afspraken daarover ontbreken. “Er wordt hiermee feitelijk niet aan de eisen van de wet voldaan”, concludeert PwC.

Het gaat daarbij om de privacy van meer dan één miljoen basisschoolkinderen, waar de ouders niet over zijn geïnformeerd en geen toestemming voor hebben gegeven. De Wet op de bescherming persoonsgegevens wordt zo door zowel de scholen als uitgevers overtreden.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via rene.schlaefer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BIZAR: Land dat onderdeel van onderzoek is; Oekraïne heeft vetorecht in strafonderzoek MH17

Huizenbezitters opnieuw 2,4% meer kwijt aan ozb terwijl WOZ-waarde 3,3% daalt