in , , ,

Stapje voor stapje, meer EU: Europese Commissie wil nu af van vetorecht over belastingzaken

EU 1547569365
Bru-nO / Pixabay

Het vetorecht van EU-lidstaten bij besluiten over fiscale wetgeving moet verdwijnen. De Europese Commissie wil er van af dat één land belangrijke regelgeving kan blokkeren. Daardoor komen volgens Brussel ,,cruciale’’ voorstellen zoals de invoering van een Europese winstbelasting voor internetreuzen en een eenvormig btw-stelsel in de EU, niet of met grote vertraging van de grond.

De commissie lanceert daarom een stappenplan richting een ,,geleidelijke overgang naar een efficiëntere en meer democratische besluitvorming in het Europese belastingbeleid’’.

EU-commissaris Pierre Moscovici (Belastingen en Douane): ,,De unanimiteitsregel is niet meer van deze tijd, juridisch problematisch en economisch contraproductief. Ik ben me er volledig van bewust hoe gevoelig dit onderwerp ligt maar dat betekent niet dat erover praten taboe is. Laten we de discussie vandaag beginnen.’’

Ook moet het Europees Parlement volgens de commissie ,,een sterkere stem’’ krijgen in besluitvorming over toekomstige EU-belastingwetgeving. Voor belastingzaken wordt het parlement nu geraadpleegd maar de lidstaten kunnen een advies negeren.

De commissie heeft eerder ook bepleit het vetorecht om te zetten in meerderheidsbesluitvorming op bepaalde terreinen van het buitenlandbeleid, zoals mensenrechten, het instellen van sancties en civiele missies naar crisisgebieden.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
56339 europeflag

De achteruitgang en de val van de Europese Unie

busted 1546279409

Ook Israël erkent dat het terroristen bewapend heeft in Syrië