in ,

Steeds een stapje verder: Belgische politie gaat ook fietsers flitsen met nieuwe supercamera

.. in Ronse, in Oost-Vlaanderen gaat de in de zone 30 actief controleren op te snelle fietsers. En je hoeft geen Greg Van Avermaet te zijn om op de bon te vliegen.

“De is zo gevoelig dat hij al vanaf 20 kilo­meter per uur objecten kan flitsen”, klinkt het met ­enige trots in Ronse.

Daar gaan ze nu met deze camera aan de slag, verstopt in een vuilnisbak. De korpschef heeft de camera gisteren trots voorgesteld. In de zones 30 gaat iedereen er voor de bijl: auto’s én fietsers.

Een heksenjacht zal het niet worden. “Maar iedereen is wel gelijk voor de ”, zegt Patrick Boel , korpschef van de lokale politie. Ook in smalle straatjes, waar je maximaal 20 kilometer per uur mag, zijn controles niet uitgesloten.

“We mikken in de eerste plaats op snelle elektrische fietsen, waar je tot 45 kilometer per uur mee kan ­halen. Daar heb je ook verplicht een nummerplaat voor nodig”, klinkt het. En wie geen nummerplaat heeft? Die zal ook niet ontsnappen. De kans bestaat dat er bij gerichte controles verderop een agent je staat op te wachten. Wie 10 kilometer per uur te snel rijdt in een zone 30, moet dan 53 betalen.

“Maar we moeten ons allemaal aan de ­regels houden. Uitvluchten zijn er niet. Zowat elke wielertoerist heeft een computertje op zijn fiets waarvan hij de snelheid kan aflezen. Daar moet hij zich altijd bewust van zijn.

Als bond hebben we ook een charter ­ondertekend waarin we beloven dat we ons houden aan alle verkeersregels.” zegt Frank Glorieux, grote baas bij Wielerbond Vlaanderen.

Ook de Fietsersbond steunt de verscherpte controles. “Zeker als er hierdoor meer controles in zones 30 zullen zijn, daar rijdt alles door elkaar: auto’s, fietsers en voetgangers. Als deze aanpak tot minder ongevallen kan leiden, zijn we zeker voor.”

Alles bij de bron; NieuwsBlad

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Door mens veroorzaakte klimaatverandering is onzin en deze wetenschapper maakt er gehakt van

Nieuw plan Britse overheid: Realtime 6.500 burgers tegelijk bespioneren en achterdeurtjes in encryptie