in , ,

Steeds gekker: Nederland moet 117 miljoen in Turks vluchtelingenfonds steken

Als het aan de ligt moet Nederland 117 miljoen stoppen in een fonds voor de opvang van vluchtelingen in . Het voorstel is op bekendgemaakt, waar de -leiders voor een ingelaste EU-top bij elkaar zitten.

In totaal moet Europa 3 miljard euro in het fonds stoppen, staat in het voorstel. Daarvan wordt 500 miljoen euro betaald uit het budget van de EU.

De EU-lidstaten moeten voor de overige 2,5 miljard euro zorgen. De Europese Commissie gebruikt daarvoor de gebruikelijke verdeelsleutel van 1 procent van het bruto nationaal inkomen. Duitsland moet daardoor het hoogste bedrag overmaken: ruim een half miljard euro.

In ruil moet Turkije in 2016 en 2017 de grote groepen Syrische vluchtelingen opvangen, die nu ook al in Turkije zijn. Ook moeten de grenzen met Griekenland beter worden bewaakt. Vanaf 1 januari moeten de plannen ingaan.

Lees verder bij de Bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

117 miljoen kunnen we dat niet beter voor de zorg besteden? Of onder de vluchtelingen verdelen als ze terug gaan naar eigen land, per direct wapenleveranties stoppen! En niet door Turkije laten wijsmaken dat het geld ook bij de vluchtelingen terecht komt. “Handelsbelangen” zijn heilig daarvoor moet alles wijken.

Portugal valt om, linkse oppositie wil hervormingen terugdraaien, schuldquota groter dan Griekenland

In de meeste “gelukkigste” landen gebruiken mensen de meeste antidepressiva