in , , ,

Steeds gekker wordende wereld: Privacy leerlingen beschermd met pseudoniem

Er komt een systeem waarmee uitgevers van digitaal lesmateriaal leergegevens van kinderen op basisscholen wel kunnen gebruiken, maar niet kunnen zien van welk kind het is. De gegevens van de kinderen worden gekoppeld aan een pseudoniem. Dat moet de van de kinderen garanderen.

Dat bleek woensdag in een Tweede Kamerdebat met staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Aanleiding voor het debat was een rapport waaruit vorig jaar bleek dat basisscholen persoonsgegevens van jonge kinderen verstrekken aan vier uitgevers. Die gebruiken die vervolgens voor het opstellen van digitaal lesmateriaal, maar de wil niet dat commerciële bedrijven als uitgevers over de privégegevens beschikken.

Volgens Dekker is het niet in strijd met de privacywetgeving dat scholen gegevens over kinderen delen met uitgevers, mits dat nodig is voor het onderwijsproces.

Lees verder via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Producent FEMA-camps, martial law film vermoord/zelfmoord..?!

Optimistische staatspropaganda afgestraft: werkloosheid omhoog naar 8,1%