in ,

Steeds hogere boetes: Vaker betalingsregeling na verkeersboete

Alexas_Fotos / Pixabay

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) treft steeds vaker een betalingsregeling met mensen die boetes hebben openstaan.

In een jaar tijd is het aantal betalingsregelingen gestegen van 165.000 naar 196.000, schrijft minister Dekker van Rechtsbescherming aan de Tweede Kamer.

Dekker vindt dat een positieve ontwikkeling, zeker omdat tegelijkertijd de inzet van gerechtsdeurwaarders met 37 procent is gedaald.

Vorig jaar werd 162.000 keer een deurwaarder ingeschakeld om een boete te innen, in 2014 gebeurde dat nog ruim 258.000 keer. De boete-inners uit Leeuwarden zijn volgens de minister ook alerter op signalen dat mensen schuld op schuld stapelen.

Het wil dat schulden bij mensen op een zorgvuldige en maatschappelijk verantwoorde manier worden geïnd. Dat beleid begint vruchten af te werpen, schrijft Dekker.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjouke G
1 jaar geleden

je zou als regering ook wel dom zijn, om vias een gerechtsdeurwaarder een incassobureau in te schakelen die een gerechtsdeurwaarder in schakeld die een incassobureau inschakeld. enz enz.

Waardoor je het doel van bekeuringen dik voorbij schiet en de Nederlandse “schatkist” dupeert.

Nederland = NWO bende
1 jaar geleden

Het zoveelste bewijs dat zaken in de afgelopen volledig uit de hand gelopen zijn !! De afgelopen jaren zijn de boetes voor kleine overtredingen gigantisch gestegen. En dat terwijl de echte criminelen gewoon hun gang gaan. Wat doet NL tegen pedofilie, rituele moorden, porno industrie, drugshandel? Om nog maar niet te spreken van belastingontduiking door bedrijven en banken. De superrijken zijn extreem veel rijker geworden, terwijl de werkenden al decennia op de nul lijn zitten. Hoe kan dat?

Wilma de Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Dekker is een grote idioot met zijn gunstige ontwikkeling. Is het zo gunstig, dat Nederland met zijn idioot hoge boete’s en brandstofprijzen de mensen zo uitbuit dat er betalingsregelingen nodig zijn en de werkman zich straks geen auto meer kan permitteren om naar zijn werk te gaan en dat alleen om de zakken van de elite te spekken?

Hypocriet Extinction Rebellion laat afvalexplosie achter in Amsterdam

Wie controleert het VN-klimaatpanel? (Deel I)