in ,

Steeds hogere boetes: Vaker betalingsregeling na verkeersboete

Alexas_Fotos / Pixabay

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) treft steeds vaker een betalingsregeling met mensen die boetes hebben openstaan.

In een jaar tijd is het aantal betalingsregelingen gestegen van 165.000 naar 196.000, schrijft minister Dekker van Rechtsbescherming aan de .

Dekker vindt dat een positieve ontwikkeling, zeker omdat tegelijkertijd de inzet van gerechtsdeurwaarders met 37 procent is gedaald.

Vorig jaar werd 162.000 keer een deurwaarder ingeschakeld om een boete te innen, in 2014 gebeurde dat nog ruim 258.000 keer. De boete-inners uit Leeuwarden zijn volgens de minister ook alerter op signalen dat mensen schuld op schuld stapelen.

Het wil dat schulden bij mensen op een zorgvuldige en maatschappelijk verantwoorde manier worden geïnd. Dat beleid begint vruchten af te werpen, schrijft Dekker.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hypocriet Extinction Rebellion laat afvalexplosie achter in Amsterdam

Wie controleert het VN-klimaatpanel? (Deel I)