in , , , ,

Steeds meer sombere signalen voor de wereldeconomie, zet je schrap voor wat komen gaat

geralt / Pixabay

Als het druppelt in de VS regent het in de rest van de wereld, is een oud beursgezegde. Met die aandelenbeurzen aldaar gaat het sinds de maand mei 2019 bergaf. Het is dus geen wonder dat alle andere beurzen in de wereld in het rood staan.

Nog in de VS is de intrest op de 10 jarige staatsobligaties gedaald beneden die op de 3 jarige. Wat meestal duidt op een in aantocht. Het lijdt weinig twijfel dat de oorzaak moet gezocht worden in de handelsoorlogen die woeden. Meervoud.

Onderzoeken naar Alphabet (moederbedrijf boven ) en doen ook geen goed aan de Amerikaanse aandelenkoersen. Het ziet er niet goed uit voor de wereldeconomie.

America Last

Want niet alleen wordt met hogere importarttarieven ‘gestraft'. bedreigd indien het aandurft Russisch aardgas af te nemen. Of Iraanse olie te kopen. Mexico krijgt er ook van langs economisch. India is het recentste doelwit in de groeiende rij van landen waarmee president blijkbaar quitte wil raken.

Want hij in de eerste plaats voelt het aan alsof Noord-Amerika tekort wordt gedaan. Tekort gedaan door…alles en iedereen.

Wat niet past wanneer je de verkiezingsbelofte ‘America First' gestaag wil doen. ‘American officials more and more often resort to delivering ultimatums, both to adversaries and allies alike. Nations that do not follow orders stand to lose access to the U.S. financial system and could face trade sanctions of their own. That is a serious threat.'

De rest van de wereld ondertussen…

Een iconisch multimiljarden hefboomfonds in het VK stopt de uitkeringen aan zijn investeerders. ‘The Financial Times reported that Neil Woodford, the UK's equivalent of David Tepper, has blocked redemptions from his £3.7bn equity income fund after serial underperformance led to an investor exodus, “inflicting a serious blow to the reputation of the UK's highest-profile fund manager.”‘

De vrees is dat deze bijzonder ongewone zet tot besmetting zal leiden bij andere beleggingsfondsen. Almaar meer sombere geluiden over wereldeconomie, titelt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Inderdaad, en daar valt weinig aan toe te voegen. We zetten ons best schrap voor wat mogelijk nog komen gaat dus…

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afgewezen asielzoekers blijven steeds vaker in Nederland – kabinet Rutte doet niets

FaalKliniek FoutenFestival: ‘levensgevaarlijke’ patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.