in

Steeds vaker doet camerabeveiliging meer dan beelden opnemen

1. Slimme ogen; geavanceerde sensors zullen om te beginnen gevoeliger zijn en de gaat ook verder dan alleen maar het opnemen van beeld en geluid, want ze zullen ook een infrarode sonar bevatten.

2. Videoanalyse; de ‘next-generation' videoanalyse, 's die niet langer alleen dingen zien, maar ook al helpen interpreteren wat er op hun lens valt.

4. Brede kijkhoek; recentere modellen houden een panoramisch gezicht over hun omgeving. De modernste modellen zijn ook voorzien van een tweede cameralens: de ene houdt in een kijkhoek van 360 graden een oogje in het zeil, de tweede kan inzoomen op verdachte plaatsen.

5. Lokale opslag; Moderne camera's maken deel uit van een degelijk beveiligd netwerk, en een aantal fabrikanten biedt een back-up van de gegevens op de camera zelf.

6. Thermisch zicht; technologie die bijvoorbeeld iemands lichaamswarmte oppikt is handig voor het beschermen van een omgeving die slecht of helemaal niet verlicht is, zoals een treinspoor.

via PrivacyNieuws – Steeds vaker doet camerabeveiliging meer dan beelden opnemen | PrivacyNieuws.

Photo by Waag Society


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Facebook gaat nepverhalen en -foto’s debunken

De vogels van Tsjernobyl zijn groter en fitter