in ,

Stem NEE dus, Juncker: Ernstig probleem bij Nederlands ’nee’ in referendum

eu1

Een negatieve uitslag van het Oekraïne-referendum kan leiden tot destabilisering in Europa. Dat zei voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie donderdag in Den Haag. Hij riep de Nederlanders op om op 6 april voor het samenwerkingsverdrag te stemmen.

„Als Nederlanders ’nee’ stemmen hebben we een ernstig probleem in Europa; destabilisering”, aldus de Luxemburger. „Ik zal daarom blij zijn als Nederland ’ja’ stemt.”

Hij benadrukte dat het gaat om een handelsverdrag en niet om een eerste stap naar toetreding tot de Europese Unie. „Oekraïne wordt de komende 20, 25 jaar geen lid van de Europese Unie”, verklaarde de commissievoorzitter. In die tijd zal het land ook geen lid worden van de NAVO, voegde hij eraan toe.

Lees verder bij de Bron: RD.nl

Maar wie het associatieverdrag zelf leest en vergelijkt met associatieverdragen dat de EU met andere landen heeft gesloten, ziet dat het niet slechts een handelsverdrag is, maar wel degelijk een opmaat naar lidmaatschap van de EU.[30] In het associatieverdrag staat namelijk letterlijk dat het verdrag ten doel heeft “de voorwaarden te scheppen voor versterkte economische en handelsrelaties in het licht van de geleidelijke integratie van Oekraïne in de interne markt van de EU”.[31] Wie dit en de tal van andere aspecten in het verdrag tezamen beziet, ontkomt niet aan de conclusie dat het verdrag Oekraïne wel degelijk op de drempel brengt van EU-lidmaatschap.[32] Sterker nog, met de ondertekening van het associatieverdrag wordt de allerlaatste barrière weggenomen en zal Oekraïne aan alle voorwaarden voldoen voor volledige integratie tot de EU.

Oekraïne is in oktober 2003 namelijk al een EU-lidmaatschap beloofd door toenmalig EU-voorzitter Berlusconi en Commissievoorzitter Prodi.[33] Echter moest het land als voorwaarde eerst de status van markteconomie krijgen, lid worden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en een vrijhandelszonde met de EU vormen. Daarnaast zou Oekraïne haar wetgeving aan EU-regels moeten aanpassen. En wat blijkt? De status van markteconomie verkreeg Oekraïne reeds in 2005 en lid van de WTO werd zij niet veel later in 2008.[34][35] Het vormen van een vrijhandelszone met de EU ontstaat simpelweg door de inwerkingtreding van het associatieverdrag en zorgt er eveneens voor dat Oekraïne ongeveer 80 procent van de totale EU-wetgeving zal moeten overnemen.[36][37] Met het ondertekenen van het associatieverdrag zal Oekraïne dus voldoen aan de laatste eisen die nodig zijn om volledig lid te kunnen worden van de Europese Unie. Wat daarna nog rest is slechts een officiële bezegeling van het huwelijk door beide kanten.

Dit stemt overeen met de woorden die voormalig ‘president van Europa’ Herman van Rompuy reeds in 2008 uitsprak, namelijk: “Oekraïne wordt een deel van de Europese Unie, tegenstand zal er wel zijn, maar niemand zal het uiteindelijk kunnen tegenhouden.”[38] Diezelfde Van Rompuy bevestigde dit wederom in 2013 met de uitspraak dat “de toekomst van Oekraïne zal zijn zoals die van de andere, wat we noemen, nieuwe lidstaten”.[39] Van Rompuy benadrukte de toetreding nogmaals op een internationale conferentie op 1 februari 2014 met de uitspraak: “De toekomst van Oekraïne ligt in de Europese Unie.”[40] en in juni 2014 bij het tekenen van het associatieverdrag: “Our joint goal is your full integration.”[41] Ook de Europese commissaris voor uitbreiding van de Unie, Stefan Füle, liet in maart 2014 al weten dat Oekraïne volwaardig lid moet worden van de EU.[42]

De signalen vanuit Oekraïne zijn niet anders. Zo hebben de Oekraïense coalitiepartijen op 21 november 2014 afgesproken om samen te werken aan de integratie van Oekraïne tot de Europese Unie en zei de Oekraïense president Porosjenko aan het begin van besprekingen met de opvolger van Van Rompuy, Donald Tusk, en Jean-Claude Juncker op 27 april 2015, dat hij over vijf jaar klaar is voor EU-lidmaatschap.[43][44] Bovendien gaf de Oekraïense president in een tweet op 23 december 2014 al aan dat er “geen alternatief is voor Euro-Atlantische integratie”.[45]

Lees verder bij de Bron: OekraïNEE.eu – Tegen het associatieverdrag met Oekraïne

 

En mocht het echt zo zijn dat het echt alleen om het handelsverdrag gaat dan heeft Nederland er bitter weinig aan.

534cijfeedfslifhglsdjfg

Sorry hoor, toch even een hardnekkig misverstand annex propagandapraatje van MinPres Mark & het Voor-Kamp uit de wereld helpen, want dit kan zo niet langer. “Het is maar een handelsverdrag”, zeggen Rutte en alle overige D66-oïden al maanden over het Associatieverdrag. En dat handelsverdrag zou goed zijn voor de handel. En de economie. En de heilige graal der Nederlandse export. Maar niemand toont daar ooit de cijfers bij. Dus hebben we ze zelf maar eens opgesnord. En dan ploft er toch een propagandaballonnetje zeg. In 2014 maakte de invoerwaarde van koopwaar uit Kiev slechts 0,183% van de totale handelswaarde uit. In datzelfde jaar was de Nederlandse export náár Oekraïne goed voor een whopping 0,179% van de totale waarde aan vaderlandse uitvoer. Verwaarloosbaar dus.

Lees verder bij de Bron: GeenStijl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16224289970 a9860caf6c swiss flag

Verstandig: Zwitserland trekt na 24 jaar lidmaatschapsaanvraag EU in

15706666353 1ece15d8d6 martin van rijn

De kille saneerder Staats Van Rijn regelt fatsoenlijke thuiszorg in wet