in ,

Analyse: Sterven er echt zoveel zorgmedewerkers aan het Coronavirus?

Volgens de media worden zorgmedewerkers extra hard getroffen door de . De statistieken laten echter een ander beeld zien.

Sinds het begin van de pandemie is er extra veel aandacht voor het overlijden van artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel.

Het begon in Italië, waar een speciale website was opgezet voor artsen die ‘waren gestorven aan de frontlinie’.

Al snel bleek dat er op de website vooral namen van tandartsen, chirurgen, psychiaters en kinderartsen stonden, specialisten die in ieder geval niet ‘aan de frontlinie’ waren om coronapatiënten te behandelen.

Toen Swiss Propaganda Research opmerkte dat veel van deze artsen bovendien gepensioneerd en gemiddeld ouder dan 69 waren, verdween de geboortedatum van de specialisten van de website.

Ook in de Britse pers was veel aandacht voor zorgmedewerkers die tijdens de waren gestorven.

Onder meer The Guardian, de Daily Telegraph en de BBC maakten een lijst van alle medewerkers van de Britse gezondheidsdienst NHS die aan corona zouden zijn overleden.

Laten we de statistieken erbij pakken. Tot 22 april waren er volgens een studie in het Health Services Journal (HSJ) 119 NHS-medewerkers overleden aan .

Dertien van hen bleken al met te zijn of nooit voor de gezondheidsdienst te hebben gewerkt.

Toen waren er nog 106. Daar zaten overigens 36 ….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

Photo by Images by Petra


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Term volkoren op verpakking is een verkooptruc’

Demonstratie tegen coronamaatregelen op het Plein in Den Haag: ‘Stop de lockdown’