in

Stichting Stop5GNL heeft de Nederlandse Staat gedagvaard

pixundfertig / Pixabay

Stichting Stop5GNL heeft op 25 februari de Nederlandse staat gedagvaard. Hiermee start zij een kort geding om zo te proberen de uitrol van 5G te stoppen.

Stichting Stop5GNL is van mening dat de uitrol van 5G onrechtmatig is omdat het de burgers niet beschermt tegen de gevaarlijke gevolgen van blootstelling aan van 5G.

Waarom een kort geding?

5G betekent een enorme toename van zendmasten en kleine zenders (smal cells). In bewoonde gebieden moet er elke 100 meter een zender komen. Dit betekent een enorme verhoging van de stralingsintensiteit. 5G is niet onderzocht op gezondheidsrisico’s en de vele onderzoeken die nu al gedaan zijn naar 2G, 3G en 4G tonen aan dat er schadelijke effecten zijn voor mens, dier en plant.

Steeds meer mensen worden ook ziek van straling. Met de uitrol van 5G en de toename van stralingsintensiteit zal de impact voor mens en enorm zijn. Dit moet voorkomen worden!

Stop5GNL vindt dat de zich verschuilt achter richtlijnen die geen bescherming bieden tegen schadelijke effecten.

De richtlijnen die hanteert zijn verouderd, ze laten de effecten op middellange en lange termijn buiten beschouwing en belangrijk: ze houden alleen rekening met acute opwarmingseffecten en niet met andere gezondheidseffecten zoals -schade, , doorlating bloed-hersenbarrière, neurologische schade etc.

Al jarenlang werken grote groepen Nederlanders aan meer bewustzijn over de schadelijke gevolgen van EMV. Op alle mogelijke manieren heeft men bestuurders en politici benaderd. Men heeft hen geïnformeerd over onderzoeken die schadelijke effecten aantonen, over Europese resoluties die pleiten voor meer bescherming, men heeft informatieavonden georganiseerd, handtekeningen verzameld en demonstraties gehouden.

Duizenden burgers wijzen de overheid steeds op hun verantwoordelijkheid om de eigen bevolking te beschermen tegen de risico’s van straling. Stop5GNL wil met dit kort geding de inzetten om de overheid aan deze verantwoordelijkheid te houden.

Wat ging aan de dagvaarding vooraf?

Lees verder bij de bron: StralingsBewust


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederlandse overheid volledig de weg kwijt
1 jaar geleden

Het is natuurlijk meer dan schandalig dat burgers een kort geding moeten aanspannen tegen de overheid die meent zo met de burgers van dit land te kunnen omgaan en die het niet eens nodig vindt om te reageren op emails over dit onderwerp.
5G is niet een klein ding …. en Nederland is een zeer dicht bevolkt land.
Hoe kan het zijn dat de Nederlandse overheid zonder enig veiligheidsrapport overgaat tot uitrollen van 5G.
Dat is niets minder dan onverantwoord beleid van de Nederlandse overheid en ik kan niet anders dan denken dat de Nederlandse overheid geïnfiltreerd lijkt te zijn met krachten die niet het belang van de Nederlandse bevolking voor ogen hebben, maar uitsluitend in macht en geld zijn geïnteresseerd.
Het is stuitend dat op emails aan de overheid niet eens wordt gereageerd.
Het is stuitend dat burgers hun overheid niet meer kunnen vertrouwen.
Het is stuitend dat de overheid nu al bij diverse onderwerpen (referenda, CO2, NH3, NOx, uitfaseren aardgas, promoten warmtepompen) blijk geeft van grote incompetentie en disrespect aan het adres van de burgers …
Een overheid die in dienst is en betaald wordt door de Nederlandse burgers is volledig van het pad geraakt.

Tot slot mijn compliment dit actie comité die dit kort geding heeft aangespannen.
Steun dit actie comité met Uw bijdrage !!!! Deze regering/overheid moet dringend tot de orde worden geroepen.

Wilma
1 jaar geleden

Ben er trots op, dat ik hieraan mee heb gedaan. In verschillende landen is al bewezen, en ook hier, dat 5G zeer schadelijk is voor elk levend wezen en toch willen ze dit door onze strot duwen. Ze zullen ons vernietigen, koste wat het kost!

Oei! Ambulancedienst waarschuwt voor langere aanrijtijd door verlagen maximumsnelheid

Je verwacht het niet: Van 2,3 miljoen migranten met bsn weet Nederland niet waar ze zijn