in , , ,

Stiekemerds: inkomen beetje meer, vakantiegeld stuk minder

geralt / Pixabay

De belastingtarieven worden volgend jaar aangepast. En dat heeft vooral voor de middeninkomens in de tweede en derde schijf (ongeveer tussen €20.000 en €68.000) een positief effect. Zij betalen volgend jaar 38,10% belasting in plaats van 40,85%.

Maar dat gaat helaas niet doorwerken op de zogenoemde bijzondere beloningen. Bijvoorbeeld het vakantiegeld, maar ook een dertiende maand, winstdeling of andere .

Maar het belastingtarief is niet het enige dat van je beloningen af gaat, want daarnaast worden er ook nog heffingskortingen verrekend.

Het tarief voor de inkomstenbelasting is omlaag gegaan, maar de heeft voor komend jaar die verrekening van de heffingskorting simpelweg omhoog gegooid.

En dus betaalt de persoon met een jaarinkomen van bijvoorbeeld €40.000 volgend jaar 49,25% belasting over het vakantiegeld en andere bonussen.

In plaats van bijna €100 meer, blijft er onder de streep ’s minder over

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doorbraak! Chinese wetenschappers veranderen koper in ‘goud’

Opdat we niet vergeten: Klimaatpaus Ed Nijpels wilde pedofilie legaliseren