in ,

Stijging zeespiegel schiet ook al niet op: 7,2 cm gedaald afgelopen jaar

12019 / Pixabay

Uit de Zeespiegelmonitor 2018 blijkt dat de gemiddelde stijging van het zeewater voor onze kust over de afgelopen 127 jaar 1.86 mm per jaar bedroeg. En – frappant genoeg – die stijging is in de laatste 25 jaar niet versneld.

Als die lijn zou worden voortgezet zou het zeewater aan het eind van deze eeuw minder dan 20 centimeter hoger staan dan nu.

Die conclusie wijkt af van de KNMI-scenario’s die wel op een versnelde zeespiegelstijging duidden. Deltares en HKV werkten in de afgelopen periode aan een nauwkeuriger meting van de zeespiegel. Die nauwkeuriger meting leidde tot deze nieuwe conclusies.

„In het jaar 2018 daalde de gemiddelde zeespiegel langs de Nederlandse kust met 7,2 cm ten opzichte van de gemiddelde stand in 2017. Dat is de grootste daling sinds 1996.”

Het onderzoeksrapport is hier te vinden.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Waterstanden veranderen door bijvoorbeeld de wind, stroming, El Nino, maan en planetenstand, etc.. Er is geen pijl op te trekken en we kunnen er toch niets aan veranderen. Dit is natuuuuurrrrr.

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/wereldwijde-opwarming-slaat-keihard-toe-record-hoeveelheden-sneeuw-september/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In de digitale economie is je identiteit niet langer van jou

Doorsnee inkomen al 10 jaar constant: ‘Nederlanders zouden in opstand moeten komen voor een hoger loon’