in , ,

Stop banken die klantgegevens misbruiken

14038030853 7927775628 Ancilla Tilia1

Banken weten alles van ons. Uit onze betaalgegevens kunnen ze afleiden hoeveel we verdienen, waar we wonen, wat we eten, hoe ons gezin eruit ziet, etc. etc. Je zou denken dat banken zorgvuldig met die informatie omgaan; wij zijn namelijk afhankelijk van ze. Niemand kan helemaal meedraaien in de Nederlandse maatschappij zonder bank.

Maar banken blijken helemaal niet zo met onze privacy begaan te zijn. Integendeel, zelfs. Ze gebruiken onze gegevens om geld te verdienen aan adverteerders, die ons op hun beurt weer allerlei ‘interessante aanbiedingen’ kunnen voorschotelen. En dit gebeurt allemaal zonder dat wij het weten. Feitelijk worden wij nu allemaal voortdurend in de gaten gehouden en wordt ons gedrag tot in het kleinste detail geanalyseerd. Zodat banken en adverteerders geld aan ons kunnen verdienen.

Er is inmiddels genoeg bewijs tegen de ABN AMRO verzameld om een zaak te starten. Privacyvoorvechtster Ancilla Tilia gaat die strijd graag aan. Niet alleen om deze bank te straffen, ze wil andere banken ook waarschuwen. “Onze intiemste details liggen in handen van banken en adverteerders. Zij hebben daar nu wellicht geen kwade bedoelingen mee, maar niemand kan voorspellen wat ermee gaat gebeuren. Door onbedoelde lekken of hackers kan deze informatie bijvoorbeeld in handen vallen van criminelen.” Tilia heeft binnen 60 dagen €37.500 nodig om de zaak voor de rechter te brengen. Bekijk hieronder haar oproep.

Lees verder via Crowdsuing.

 

Foto via amsfrank cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14497115726 b36acccae3 klm1

Eurlings werd dus uit de wind gehouden: Voortbestaan KLM aan zijden draadje

gas 1 gasflamme1

Waarom de Nederlander zich blauw betaalt aan gas