in

Studie: aspartaam kan kanker veroorzaken

Wetenschappers waarschuwen in het American Journal of Industrial Medicine dat aspartaam, een kunstmatige zoetstof die aan veel voedselproducten wordt toegevoegd, kankerverwekkend kan zijn.

Morando Soffritti en zijn collega's van het Ramazzini Instituut in het Italiaanse Bologna roepen regulerende instanties van over de hele wereld op nog eens goed te kijken naar de kankerverwekkendheid van aspartaam.

Soffritti analyseerde een groot aantal studies naar aspartaam en kwam tot de conclusie dat de kunstmatige zoetstof kan veroorzaken. De wetenschappers merken op dat er in 2005 ook al bewijs was dat aspartaam kankerverwekkend kan zijn, waarna de de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA vroeg om alle beschikbare wetenschappelijke literatuur over de zoetstof.

De onderzoekers ontdekten dat de studies die in de jaren zeventig zijn ingediend bij de Amerikaanse voedselautoriteit FDA ongeschikt waren om te bewijzen dat aspartaam niet kankerverwekkend is. Toch werd op basis van deze studies een vergunning verstrekt voor de zoetstof. De wetenschappers verwijzen naar een aantal studies in toonaangevende bladen waaruit blijkt dat aspartaam kankerverwekkend kan zijn.

via NineForNews.nl.

Photo by Sarah Korf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De burger betaald het wel: Kabinetsleden pakken veel vaker regeringsvliegtuig

Handig joh die sancties : CDA wil noodfonds voor boeren om sancties