in

Studie linkt fijn stof aan autisme en schizofrenie

kan jonge hersenen danig irriteren dat het later voor psychische problemen zorgt, zo stelt een studie gepubliceerd in het vakblad Environmental Health Perspectives.

Wanneer muizen van twee weken oud werden blootgesteld aan fijn stof, vertoonden hun hersenen een vorm van beschadiging die overeenstemt met hersenschade die wordt vastgesteld bij mensen met en schizofrenie.

Dat betekent nog niet dat luchtvervuiling autisme of schizofrenie veroorzaakt, benadrukt Deborah Cory-Slechta, professor milieugeneeskunde aan de uiversiteit van Rochester. Onderzoek op muizen laat zich immers niet altijd vertalen naar mensen.

Schizofrenie is een geestesziekte die een persoon verhindert helder na te denken, zijn emoties te beheren, beslissingen te maken en zich te verhouden tot anderen. Autisme is een term voor een een groep complexe stoornissen in de ontwikkeling van het brein.

Lees verder via Studie linkt fijn stof aan autisme en schizofrenie – HLN.be.

Photo by GeS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geluidsgolven vervagen in hun natuurlijke tegenhangers

BAM : EU gaat de burgers nog verder uitwringen en wil meer geld voor 2015