in ,

Studie: reeds ingeënte mensen vaker besmet met Zuid-Afrikaanse Covid-variant dan niet-gevaccineerden

KELLEPICS / Pixabay

De Zuid-Afrikaanse variant van het nieuwe uit lijkt meer impact te hebben op mensen die gevaccineerd zijn dan op ongevaccineerden. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit van Tel Aviv en Israëls grootst .

Een nieuwe Israëlische studie lijkt aan te tonen dat de Zuid-Afrikaanse coronavariant zich veel minder aantrekt van het dan de meeste andere varianten.

Het academische werk is zaterdag gepubliceerd, en moet nog steeds het proces van peer review ondergaan. De betrokken onderzoekers keken naar 400 individuen die positief getest hebben op het coronavirus, ondanks het feit dat ze tenminste één dosis al ingespoten hebben gekregen van het /BioNTech-vaccin.

Vervolgens vergeleken de onderzoekers de prevalentie van de Zuid-Afrikaanse variant B.1.351 onder gevaccineerden met de aanwezigheid van de variant onder mensen die juist nog niet eens geprikt zijn.

“We hebben een disproportioneel hoger aandeel gevonden van de Zuid-Afrikaanse variant onder gevaccineerden met een tweede dosis, vergeleken met mensen die helemaal niet gevaccineerd zijn,” aldus Adi Stern van Tel Aviv University.

“Dit betekent dat de Zuid-Afrikaanse versie, in ieder geval tot op bepaalde hoogte, in staat is door de bescherming van het vaccin te breken.”

En niet alleen kan de variant door het vaccin van Pfizer breken, maar het lijkt op een unieke manier ook in staat zich in hogere mate op mensen te richten die gevaccineerd zijn, in vergelijking met niet-gevaccineerden – 5,4% versus 0,7%.

Stern zegt dat deze resultaten als een enorme schok zijn ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een bende is dit aan het worden: Weer zeven mensen gestorven aan Corona ondanks dubbele vaccinatie

Van GMO planten naar Genetisch aangepaste mensen, daar kan weinig mis gaan, … toch?