in

Symptoom van een verwarde wereld: Greta Thunberg is TIME persoon van het jaar

De bereidheid van volwassenen om naar tieners te luisteren in plaats van zichzelf is een teken van een diepe maatschappelijke crisis in het Westen.

Edward Felsenthal, de hoofdredacteur van TIME, pochte dat de 16-jarige Greta Thunberg de jongste keuze van het tijdschrift is om de persoon van het jaar te worden.

Ik was niet in het minst verbaasd – het zou intussen een beetje van streek zijn geweest als de krantekop die milieuactivist was geweest er niet in slaagde om nog een publiciteitsbeloning te oogsten – maar toch gealarmeerd.

Voorbij zijn de dagen dat TIME volwassen mannen koos, zoals Martin Luther King of Winston Churchill als de persoon van het jaar van het tijdschrift (ook Adolf Hitler – de prijs is voor de meest invloedrijke, niet noodzakelijk de meest deugdzame publieke figuur).

Tegenwoordig ligt het accent op de jeugd, en Greta Thunberg verpersoonlijkt de veelgeprezen ‘wijsheid van het kind’. Daarom hebben drie Noorse parlementsleden Thunberg genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede in 2019.

De transformatie van een tienerschoolmeisje naar een wereldwijd geweten voor klimaatverandering wordt aangedreven door de noodzaak om de relatie tussen volwassenen en kinderen om te keren.

In de hele verkeert het gezag van volwassenheid in een crisis. Volwassenheid wordt steeds vaker geassocieerd met negatieve eigenschappen en volwassenen voelen zich minder en minder in staat om jongeren te begeleiden. De keerzijde van de erosie van het gezag van volwassenen is de neiging naar jongeren te kijken voor oplossingen en antwoorden. Dat is de reden waarom de waardevermindering van de volwassen samengaat met de bewering van de veronderstelde wijsheid van kinderen.

Ongetwijfeld de meest groteske manifestatie van deze trend is het spektakel van politici en hoogwaardigheidsbekleders die aandachtig naar Greta luisteren op spraakmakende internationale bijeenkomsten. Een donderende staande ovatie wordt gegarandeerd door de loutere verschijning van dit symbool van een infantiele politieke cultuur.

Kinderen worden in feite uitgenodigd om de oudere generatie te veroordelen door haar Persoon van het Jaar te maken of haar een platform te bieden tijdens een bijeenkomst van wereldleiders. En Greta was meer dan klaar om deze gelegenheid aan te gaan. Het thema van onverantwoordelijkheid van volwassenen is haar meest voorkomende refrein geweest – al in een lezing van de klimaattop van de Verenigde Naties al een jaar geleden, en in elke belangrijke toespraak die ze dit jaar heeft gehouden.

“Omdat onze leiders zich als kinderen gedragen, zullen we de verantwoordelijkheid moeten nemen die ze lang geleden hadden moeten nemen,” zei ze afgelopen december. “We moeten begrijpen wat de oudere generatie ons heeft aangedaan, met welke troep die ze hebben gecreëerd die we moeten opruimen en waar we mee moeten leven.”

Groene demonstranten hebben het verhaal van volwassen schuld gemakkelijk omarmd. Posters met de tekst ‘Je sterft van ouderdom, we zullen sterven van klimaatverandering’ of ‘Ik dump school omdat je onze toekomst dumpt’ wijzen de schuldige vinger naar luie volwassenen die zogenaamd verantwoordelijk zijn voor de naderende vroege sterfgevallen van hun …

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LadyL
1 jaar geleden

Een reden om je abonnement te beëindigen, als je al een abonnement had….. Ongelooflijk.
Ik dacht dat dit een ‘tijdschtift van enig Niveau was ????. Wellicht ook gesponsord door……

1 jaar geleden

Terroristen gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild.
Op kinderen (en heiligen) is geen kritiek, zeker geen maatschappijkritiek, mogelijk.
Daarom verklaart de kerk mensen ook pas heilig na hun dood.
Dat voorkomt veel ellende.
Ook Jehova’s bedienen zich van deze tactiek, schuiven als de voordeur open gaat een kind naar voren.
Het westen is moreel failliet.
Sentiment en chantage in plaats van een wetenschappelijke discussie.
De verlichting is definitief de rug toegekeerd.
Wij zijn een theocratie geworden.
Vroeger vertelde de kerk hoe God vond dat wij moesten leven.
Nu schrijft de groene kerk (gesubsidieerde milieuclubs) ons voor wat moeder aarde van ons verwacht.
Daarbij wel goed om zichzelf denkend.
Hel, pest en duivels zijn terug als klimaatverandering.
Welkom in de nieuwe middeleeuwen.

Zionisten
1 jaar geleden

Ik houd het erop dat er partijen als de ZIonisten zijn die dit soort acties achter de schermen orkestreren, zoals zij overal wereldwijd doen. De Zionisten hebben daar een enorme ervaring in en blijkbaar weet de wereld dat nog steeds niet en laat zich beet nemen. Wee je gebeente als je iets negatiefs zegt over de ZIonisten want je wordt direct voor racist en antisemiet uitgemaakt.
Verder zijn de media allemaal gekocht door de elite die bepalen wat er wel en wat niet op het nieuw komt. Van onafhankelijke journalistiek is geen sprake. Kranten staan vol met onzin nieuws en de echte feiten worden verzwegen of subtiel verdraaid.
Op internet is bij alternatieve bronnen veel te vinden maar je moet wel zoeken.

Bamboozled
1 jaar geleden

In my view our youth are being brainwashed by evil organisations behind the screens via NGO (non governmental organisations).
I thereby think of Zionists, Khazaric Maffia, Illuminati, Free Masons.
It is unbelievable that non educated people and our youth are brainwashed with the idea that we need windmills and solar panels to produce electricity.
It will be a financial and technical disaster without precedent.

Studie werd nooit gepubliceerd, tot nu: Gevaccineerd -vs- Ongevaccineerd

Arbodienst: hoe zit het met de privacy van je medische gegevens?