in , ,

Syriër opgepakt die terrorist blijkt te zijn, met vals paspoort en verzonnen naam asiel verleend

geralt / Pixabay

De politie heeft dinsdag een 32-jarige Syriër aangehouden die voor zijn komst naar Nederland actief was bij Jabat al-Nusra, een aan Al Qaida gelieerde terroristische organisatie. Hij werd aangehouden in Amsterdam.

Het gaat om ’de terrorist van De Balie’.

De Syriër blijkt een vervalst Syrisch paspoort te hebben, met een verzonnen naam. Daarmee vroeg hij in 2014 asiel aan. Dat verzoek werd gehonoreerd, maar in september werd de man herkend als een IS-strijder tijdens een bezoek aan debatcentrum De Balie, bij een over Raqqa.

„Een van de activisten kwam op een gegeven moment naar me toe om te zeggen dat er een probleem was”, vertelde arabist Jan Jaap de Ruiter (Tilburg University) destijds tegen De Telegraaf. „Hij herkende een man in de zaal als strijder van IS.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


Hij heeft meegedaan aan gruweldaden, meegedaan aan de gewapende strijd en zelfs … OM wil hem hebben wegens witwassen dus het komt allemaal goed. Doorlopen en er verder niet over nadenken. Ook niet dat pak hem beet, Jan en alleman wordt toegelaten tot ons eens zo mooie landje en lekker los in de weide kan rondhuppelen.

Dus zoals Judith Sargentini over ons als EU-onderdanen hoed destijds al eens zei: IS die bezorgde en vooruitziende burgers.

En ja geef toe: ze heeft gelijk! Deze man was geen IS-strijder maar al-Nusra strijder.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Chinezen hebben biljoenen aan schulden van de balans gehouden

Ook al de schuld van Trump: VS brengt als enige de CO2 uitstoot terug, EU stoot juist meer uit!