in , , ,

SysteemCrisis? De economische dakloze rukt gestaag op

rebcenter-moscow / Pixabay

Hulporganisaties merken dat er onvoldoende laagdrempelige kortdurende opvang beschikbaar is in .

Naast de gebruikelijke bewoners daarvan, mensen aan de rand van de zoals drugsverslaafden en mensen met psychische problemen, melden zich daar steeds meer zogenaamde ’economische’ daklozen.

Dit zijn mensen uit de middenmoot van de samenleving die door een flinke tegenslag geen huis meer hebben, bijvoorbeeld door een faillissement of een echtscheiding.

De Nederlandse opvangcentra zitten ’barstensvol’, volgens Jan Laurier – voorzitter van brancheorganisatie Federatie Opvang. Hij zegt: „Het aantal mensen dat beroep doet op opvang, neemt toe.”

Het aantal daklozen verdubbelde tussen 2009 en 2015 bijna. Eind 2016 telde Nederland 31.000 mensen zonder huis.

Zeventig procent van de mensen die zich meldt in de Randstad voor kortdurende opvang wordt afgewezen. Dat zijn vaak economische daklozen en arbeidsmigranten uit Oost-

Het aantal dakloze jongeren nam in de afgelopen vijf jaar met 50 procent toe tot 12.400.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cruciaal platform ZorgDomein verkocht, zit je dan met je e-health. Monopolist gecreëerd die zorg alleen maar duurder maakt

Huizenmarkt komt knarsend verder tot stilstand: aantal verkopen daalt fors