in , , ,

Tabletverhuurder Snappet schendt volgens het CBP de privacy van scholieren met onderwijs-apps

Een organisatie die tablets met onderwijs-apps verhuurt aan scholen, heeft de privacywetgeving geschonden. De prestaties van kinderen werden tot in detail geanalyseerd, zonder dat de scholen daar opdracht toe hadden gegeven.

De stichting, Snappet, analyseerde de gegevens die het verzamelde om scholen ongevraagd advies te geven over de inhoud van hun lessen. Ook wordt aangegeven hoe goed leerlingen presteren vergeleken met andere leerlingen. Dat mag niet, zo oordeelt het College bescherming persoonsgegevens. Scholen moeten zelf kunnen kiezen wat er wordt gedaan met de data van hun leerlingen. “Scholen hebben zeggenschap over de gegevens en moeten bepalen voor welk doel ze worden gebruikt”, aldus woordvoerster Merel Eilander van het CBP.

Naar aanleiding van het CBP-rapport heeft de stichting toegezegd onderwijsinstellingen beter te zullen informeren. Ook zijn de gedetailleerde resultaten van leerlingen geanonimiseerd. In de toekomst wil de stichting ook automatisch leerproblemen bij kinderen oplossen, maar ook dat mag alleen als scholen eerst om toestemming wordt gevraagd, benadrukt het CBP.

Lees verder via Tweakers.

Foto via flickingerbrad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nvidia ontkracht complottheorieën maanlanding via simulatie

EU-landen hebben goedkope olie van ISIS gekocht