in , , , ,

Taskforce van gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst willen legitimatieplicht voor versturen van postpakketten

StartupStockPhotos / Pixabay

De Taskforce Brabant-Zeeland, een samenwerkingsverband van gemeenten, politie, en de , wil dat er een legitimatieplicht komt voor het versturen van postpakketten.

Dit zou nodig zijn om de online drugshandel tegen te gaan.

“Het is voor drugscriminelen wel heel erg gemakkelijk om drugs per post of per pakketje wereldwijd te verzenden”, zegt burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard en leidinggevende van Taskforce Brabant-Zeeland.

Volgens Ederveen wordt het probleem steeds groter en heeft de politie er nauwelijks grip op. Een legitimatieplicht zou het lastiger voor criminelen moeten maken.

Chris van Dam, Tweede Kamerlid van het CDA, noemt het een goed plan. Hij ziet echter naast praktische en financiële bezwaren ook gevolgen voor de .

“Er zit ook een privacy-aspect aan vast. Als ik bijvoorbeeld een pakketje wil versturen naar de nationale ombudsman om iets duidelijk te maken, dan weet ik niet of ik zo blij ben dat het allemaal geregistreerd is.”

Alles bij de bron; Security

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Dat “ik heb niets te verbergen” neemt steeds meer epische 1984 vormen aan.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdam gaat moskeeën en andere Islamitische instellingen beveiligen met ingrijpende anti-terreurmaatregelen

De confrontatie in het Westen tussen de normale bevolking en klimaatreligieuzen een feit