in , ,

Tech FAIL: Geheime documenten op straat door groot veiligheidslek bij de politie

Door een omvangrijk veiligheidslek bij de zijn tientallen vertrouwelijke documenten op straat komen te liggen. Het gaat om politie-onderzoeken naar moordzaken, overvallen, criminele organisaties en jihadverdachten. De gevoelige informatie was te vinden via zoekmachine . Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Zo valt over een 17-jarige verdachte te lezen hoe hij vorige maand om 8.50 uur zijn woning verlaat, welke kleren hij draagt en hoe hij met de bus naar school reist. Rond 11.00 uur loopt hij met vrienden naar een winkelcentrum. De agenten noteren dat ze daar broodjes en flesjes drinken kopen en vervolgens „gratis koffie” drinken. Een week later staat in een nieuw observatieverslag dat de tien agenten die bij de observatie betrokken zijn de verdachte kwijtraken nadat hij op de scooter is weggereden. Maar tien minuten later pikken ze hem weer op, nadat ze zijn mobieltje hebben gelokaliseerd via telefoonpalen.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via vitamindave


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Superhandig: 6 links om erachter te komen hoe Google jou ziet

Stijgende huren: Huurders vaker in de schulden, 20% huurders onder sociaal minimum