in , , , , , , , , ,

Techno-tirannieke dictatuur komt eraan: de ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat

TheDigitalArtist / Pixabay

Twintig jaar na de in dit verband al vaak aangehaalde iconische ‘The Matrix’ filmreeks staan we op de drempel van een vergelijkbare, totaal door technologie gedomineerde en gecontroleerde samenleving. Met dit verschil, dat de mensheid in The Matrix zich onbewust is van het feit dat ze niets meer dan slaven zijn van een techno-tirannieke dictatuur, en wij er in de echte wereld bewust voor kiezen.

Maar willen we echt de controle over ieder aspect van ons leven, tot en met onze koelkasten, tv’s, auto’s, energiemeters en koffiezetapparten aan toe, uit handen geven?

Zijn we echt bereid om onze levens 24/7 compleet over te geven in de handen van een elite die er al jaren nauwelijks een geheim van maakt een definitief einde te willen maken aan onze vrijheid, privacy en ons zelfbeschikkingsrecht?

‘We leven in een prequel van The Matrix’

‘Science fiction is een feit geworden,’ schrijft John Whitehead voor het Rutherford Instituut. ‘We leven in een prequel van The Matrix, en vallen met de dag verder onder de betovering van door technologie bepaalde gemeenschappen, virtuele realiteiten en gemakken die worden bestuurd door machines met kunstmatige intelligentie die in snel tempo bezig zijn ons op ieder gebied van ons leven te vervangen en uiteindelijk te domineren.’

De ‘rode pil’ die hoofdpersoon Neo in The Matrix doet wakker worden voor de realiteit is ‘in ons geval een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp… die ons in de naam van doelmatigheid en via razendsnel internet, smartphones die geen gesprek missen, thermostaten die ons de perfecte temperatuur leveren zonder dat we een vinger hoeven uit te steken, en vermaak dat gelijktijdig naar onze TV’s, tablets en smartphones kan worden gestreamd, wordt aangesmeerd.’

matrix 1559346679
geralt / Pixabay

Al die zaken zouden ons leven zogenaamd makkelijker maken, ‘maar we zijn er slaven van geworden,’ vervolgt Whitehead. ‘Kijk maar om je heen: overal zie je mensen die zo verslaafd zijn aan hun met het internet verbonden schermen, dat ze urenlang ondergedompeld kunnen zijn in een virtuele wereld waar menselijke interactie door het medium technologie wordt gefilterd.’

Technologisch tirannie: ultieme controle over ieder mens

‘Dit is geen vrijheid. Dit is niet eens vooruitgang. Dit is een technologische tirannie met de ijzeren vuist van een controlestaat, van giganten zoals Google en Facebook en spionagediensten van de overheid…’ Die hebben een virtuele wereld geschapen met het idee dat we nog in een democratie leven en een parlement hebben dat het volk vertegenwoordigt, terwijl we in realiteit ‘weinig meer zijn dan slaven van een autoritair regime, dat ons constant controleert en spektakels via de media (sport, muziek, etc) voorschotelt’, en ondertussen het recht omkeert en iedere oppositie op almaar hardere en autoritairdere manieren de mond probeert te snoeren.

‘Niet alleen onze vrijheid staat op het spel, maar de mensheid zelf,’ aldus de auteur. Google, door zijn wereldwijde vertakkingen feitelijk nu al een neuraal netwerk dat als een ‘wereldbrein’ functioneert, ontwikkelt zich zo snel dat het moment waarop dit netwerk alles van u weet omdat het iedere email, ieder document en iedere zoekopdracht heeft opgeslagen en geanalyseerd, almaar dichterbij komt. En via Google weten ook de inlichtingendiensten misschien nog wel meer over u dan uzelf.

Het ultieme doel? Ultieme, totalitaire controle over ieder mens. Het 5G ‘internet of things’ gaat dit definitief mogelijk maken. Ieder apparaat, ieder product, iedere dienst wordt erop aangesloten: naast natuurlijk computers, smartphones en TV”s ook auto’s, lampen, koelkasten, koffiezetapparaten, huissleutels, stofzuigers en (‘smart’)horloges en energiemeters, noem maar op. Tech bedrijven zullen er biljoenen mee verdienen. In ruil daarvoor zullen ze in real time werkelijk alles van u te weten komen – wanneer u thuis ben en wanneer niet, wanneer u naar bed gaat, hoelang u onder de douche staat, hoe vaak en met wie u belt, internet, wat u zegt en schrijft, et cetera. ALLES.

Robots gaan over mensenlevens beschikken

Naast onze huizen worden ook alle kantoren, bedrijven, fabrieken, ziekenhuizen, wegen, treinen in deze ‘matrix’ geplugd. Die wordt door almaar slimmer wordende computers bestuurd, ‘kunstmatige intelligenties’ (AI), die steeds meer processen zonder menselijke tussenkomst kunnen uitvoeren en verder ontwikkelen.

Deze robots of AI’s gaan straks letterlijk over mensenlevens beschikken, zoals welke inzittenden van welke auto bij een niet meer te vermijden ongeluk moeten worden opgeofferd (waarbij het niet zo moeilijk is te bedenken dat zo’n programma in milliseconden weet welke inzittenden het meeste ‘waarde’ voor de samenleving hebben, en dus voorrang krijgen om te worden gespaard).

En zullen de bijna onzichtbare, door AI’s gecontroleerde drones in de lucht altijd het verschil weten tussen een jogger en een wegvluchtende inbreker? Zullen verkeerscamera’s altijd de juiste snelheid meten (en u vervolgens automatisch een boete sturen die u moet betalen, ook al is er sprake van een software storing?)?

Inslikbare pillen en geïmplanteerde chips

‘Inslikbare of geïmplanteerde chips zijn een goed voorbeeld van hoe onvoorbereid we zijn,’ waarschuwt Whitehead. ‘Deze smartpillen kunnen uw lichaam van binnen analyseren en manipuleren… en bijvoorbeeld uw arts waarschuwen als u een hartaanval dreigt te krijgen.’ Dat klinkt als een geweldige technologie die levens kan redden, maar hoe kunnen we als bevolking zeker weten dat deze pillen of chips nooit zullen worden misbruikt om ons te dwingen bepaalde medicatie te slikken? Is dat misschien de reden dat er druk wordt geëxperimenteerd met stoffen die de mensen gewilliger en volgzamer maken voor alles wat de overheid hen opdraagt en hen door de media wordt wijsgemaakt?

Dat dystopische schrikbeeld is beslist niet vergezocht. Heel veel mensen reageren nu al onverschillig op de totale controle die ons steeds opdringerig wordt opgelegd. Zij hebben zoiets van ‘wat maakt het uit dat de overheid en techbedrijven altijd weten waar ik precies ben, weten wat ik online koop en bekijk, weten welke post ik krijg en verstuur, en kunnen meelezen met mijn emails en al mijn gesprekken kunnen afluisteren? Ik kan die apparaten toch ook gewoon uitzetten? En ik heb toch niets te verbergen?’

Whitehead: ‘Al die aan het internet verbonden gadgets die me gewoon moeten hebben –zo kunnen smartwatches onze bloeddruk meten en kunnen we met onze smartphones betalen via een vingerafdruk of irisscan- leiden ons naar een ‘heerlijke nieuwe wereld’ waar je niet meer uit kunt ontsnappen en je je nergens meer kunt verbergen.face recognition

‘Fout’ gedrag eenvoudig bestraft

Toekomstig ‘fout gedrag’, zoals te lang douchen, te ver autorijden, te lang bellen met als ‘verdacht’ aangemerkte personen (bijvoorbeeld mensen die op de ‘verkeerde’ politieke partijen stemmen, tenminste, als die dan nog niet illegaal zijn verklaard), kan en zal eenvoudig worden bestraft door bijvoorbeeld uw elektriciteit en water op rantsoen te zetten, of uw huis tot maximaal 18 graden te laten verwarmen, hoe koud u en uw eventuele gezin het ook hebben.

Dit soort maatregelen kunnen ook algemeen worden opgelegd indien een toekomstige linksgroenliberale en/of neomarxistische regering besluit dat dit ‘noodzakelijk’ is om ‘klimaatverandering tegen te gaan’. Het is goed mogelijk dat de meeste mensen dan zo afhankelijk zijn gemaakt en afgestompt zijn geraakt, dat ze thuis zittend in het donker en rillend van de kou nog een goed gevoel zullen hebben ook omdat ze hardnekkig in het constant herhaalde sprookje zullen geloven dat ze daarmee ‘de planeet helpen redden’.

Totale controle, ook over onze lichamen, ideeën en gedachten

Biometrische paspoorten en ID-kaarten, gekoppelde databases, gezichtsherkennende camera’s op straat en boven de wegen, body- en voorwerp scanners in onopvallende politiebusjes, mobiele smartphone afluisterapparaten – het bestaat allemaal al, en zijn allemaal reeds gerealiseerde onderdelen van een samenleving waarin zoiets als privacy over niet al te lange tijd enkel gereserveerd zal zijn voor een select clubje aan de absolute top.

En met deze totale controle over onze levens stopt het niet. Zelfs onze eigen lichamen zullen eraan moeten geloven. Vingerafdrukken, irisscans, voice prints (stemanalyse), DNA/ genetische aanleg (eenvoudig op te vragen via o.a. een bloedtest) en zelfs onze manier van lopen worden in computerprogramma’s gestopt die daarin een ‘patroon’ kunnen zien en bepalen wat voor soort persoon u bent, waar uw voorkeuren liggen, en of u wellicht geneigd bent tot bepaald grensoverschrijdend gedrag.

Er vinden al discussies plaats om naast camera’s ook speciale geluidssensoren op straat en in gebouwen op te hangen, die aan de hand van stemmen mensen kunnen identificeren.

orwell 1559346804
vjkombajn / Pixabay

Totale controle dus, zelfs over onze ideeën en gedachten. Dat is reeds begonnen door van de ooit onafhankelijke media –op enkele uitzonderingen na- één groot propaganda orgaan te maken dat vrijwel enkel nog de ‘juiste’ politiek-correctie ideologieën verspreidt. Tegelijkertijd worden alle andere meningen als ‘fout’, ‘verkeerd’, ‘rechtsradicaal’, ‘populistisch’, ‘islamofoob’ etc. weggezet. Kortom: George Orwells ‘gedachtenpolitie’ is reeds een feit, maar draagt enkel een aantal andere namen.

Het lijkt niet meer lang te duren voordat daar ook hier een ‘social credit’ puntensysteem aan wordt gekoppeld, zoals in China reeds het geval is. Miljoenen mensen zijn daar reeds bestraft met uitsluitingen van het OV, vliegreizen, woningen, leningen of hypotheken, vaak enkel omdat ze openlijk een ‘dissidente’ mening hebben geuit.

‘Big Brother in aantrekkelijker jasje’

‘Vergis u niet: het (5G) ‘internet of things’ is niets anders dan Big Brother in een aantrekkelijker jasje,’ besluit Whitehead. Aan de ‘schijnheiligen’ die het allemaal prima vinden ‘omdat ze toch niets verkeerd doen’, geeft hij de waarschuwing dat ‘het gevaar van de politiestaat voor ons allemaal geldt, of we ons nu aan de wet houden of niet…

Een veilige haven of een waterdicht alibi bestaat in deze tijd niet. We zijn allemaal schuldig aan een of andere overtreding. Uiteindelijk zullen we in het elektronische concentratiekamp om ons heen allemaal dezelfde gevolgen daarvan moeten ondervinden.’

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
windmolen drammen koning zeeland e1559346111807

Meten met twee klimaten: Zeeland dramt in recordtijd mega-windmolenpark er doorheen

halal 1559398531

Moslimmotorbende van asielzoekers ‘Halal Angels’ is haram, doet aan drugs, geweld, wapens en afpersing