in , ,

Teken aan de wand? Duitsland: “Voorbereiden van aanvalsoorlog” is per 01-01-2017 uit wetboek strafrecht geschrapt

Paragraaf 80 StGB die gaat over de strafbaarstelling van het “voorbereiden van een aanvalsoorlog“, is door een besluit van het Duitse parlement vanaf gisteren uit het Wetboek van Strafrecht  geschrapt.

“Wie een aanvalsoorlog ( Artikel 26 Abs.1 ), waarbij de  Bondsrepubliek is betrokken, voorbereid en daardoor het gevaar van oorlog veroorzaakt, wordt met levenslange vrijheidsstraf of met een vrijheidsstaf van tenminste 10 jaar bestraft.”

Zo was tot 31 december 2016 te lezen, in Paragraaf 80 van het Duitse Wetboek van Strafrecht. Precies op het moment dat de Nieuwjaarsvuurpijlen werden afgestoken werd de wet § 80 StGB  geschrapt. Dit gebeurde door een beslissing van het Duitse parlement,  die eerder op 1 december 2016 was genomen.

Samen met de aanvalsparagraaf werd ook onder § 80a “Het aanzetten tot een aanvalsoorlog” veranderd. Dat heet vanaf 1 januari: “Het aanzetten tot misdadige agressie”.

Het Nationale Parlement (Deutsche Bundestag) volgde met de afschaffing van de aanvalsoorlog- paragrafen een aanbeveling van de  “Commissie Juridische Zaken en Consumentenbescherming”.

Hier het Bundestag protocol, de akte die de afschaffing regelt, in PDF.

Met het niet langer ‘absoluut ondenkbare voorbereiden van een aanvalsoorlog', bijvoorbeeld tegen Nederland wanneer de PVV op 15 maart 2017 de minister-president mocht leveren omdat ze de  grootste partij van Nederland wordt, dan komen de parallellen met de vooroorlogse jaren van Wo-2 toch weer een beetje extra dichterbij.

Waarom zou je anders het “voorbereiden van een aanvalsoorlog” expliciet uit het Wetboek van Strafrecht moeten verwijderen? Om alvast plannen te kunnen maken om op gewelddadige wijze in te kunnen grijpen wanneer elders in Europa ‘de populisten' aan de macht zouden komen? Zoals ook in Frankrijk of Italië? Of wanneer het Hongarije van nog steeds maar niet wil stoppen met het schoppen tegen de zere politieke Duitse beentjes?

Maar wacht eens…

Dom, dom, dom. De reden betreft natuurlijk dat verderfelijke Rusland! De Duitse regering van christendemocraten en socialisten moet toch volkomen legitiem een verrassingsaanval kunnen voorbereiden op Rusland? Of Afrika natuurlijk!

Maar wanneer jij expliciet het strafbaar stellen van voorbereidingen tot een aanvalsoorlog, uit het Wetboek van Strafrecht gaat schrappen, met jouw verleden(!), waarom doe je dat dan? Daar is maar een enkel antwoord op mogelijk:  Omdat je als regering volkomen gelegitimeerd voorbereidingen (plannen) wil kunnen maken tot een aanvalsoorlog!

Want hé, een aanvalsoorlog is geen agressie hoor. Zolang je doel maar het juiste is: Het brengen, schenken van , desnoods met bommen en granaten, of je die ‘onbaatzuchtige liefdesgift' nu aan wil nemen of niet!

Gepubliceerd in samenwerking met, Lees verder via de Bron: Nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Werkverdringing; Boos, bozer en woest

False flag aanstaande? VS heeft voor het eerst sinds WO-2 alle vliegdekschepen teruggehaald