in ,

Telecombedrijven: 5G kunt u krijgen, maar wij willen jouw data die via het netwerk verkopen

5g trojan

Er is de komende vijf jaar 300 miljard euro nodig om het mobiele 5G-netwerk in de hele Europese Unie aan te leggen. Dat stelt een onderzoeksrapport dat is opgesteld in opdracht van een Europese lobbyorganisatie voor telecombedrijven.

De Europese Unie wil onder meer investeren in het snelle mobiele 5G-netwerk om de economie een duwtje in de rug te geven bij het herstel na de coronacrisis.

De Europese telecombedrijven zijn nog terughoudend geweest bij hun investeringen in 5G omdat er veel geld mee gemoeid is. Zeker bij de snelste variant van het netwerk reiken de golven van de zendmasten veel minder ver dan bij 4G en dus zijn er veel meer van die masten nodig.

Om heel de EU te voorzien van een dekkend netwerk van de tragere vorm van 5G is volgens het rapport 150 miljard euro nodig. Voor de snellere variant, het zogeheten gigabitnetwerk, is het dubbele nodig.

Ten slotte oppert het rapport de verkoop van data die via het netwerk van de telecombedrijven verloopt, net als techreuzen als Facebook en Google doen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona vaccin

Op naar verplichting: Vertrouwen in veiligheid van vaccins neemt af naar 50%

failed 1542644143

Gòh: Nederland paradijs voor brievenbusfirma’s die investeringsverdragen misbruiken