in ,

‘Tellen op handen bij kinderen stopt door hersenverandering’

Veranderingen in de hippocampus – een hersendeel dat het geheugen aanstuurt – zorgen ervoor dat kinderen sommen steeds makkelijker uit het hoofd kunnen berekenen, in plaats van door op hun handen te tellen.

De ontwikkeling van het menselijke rekenvermogen op jonge leeftijd kan daarmee voor het eerst worden onderbouwd aan de hand van veranderingen in het brein.

Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Hersenscans

De onderzoekers maakten hersenscans van kinderen (7-9 jaar), adolescenten (14-17 jaar) en volwassenen terwijl ze simpele rekensommen oplosten. Alle proefpersonen werden twee keer getest met een tussenpoos van een jaar.

De kinderen gebruikten naarmate ze ouder werden steeds minder hun handen bij de berekeningen. Deze ontwikkeling verliep gelijktijdig met veranderingen in de hippocampus. Bepaalde delen van dit hersengebied die in actie komen bij tellen, werden minder sterk geactiveerd op latere leeftijd.

Verder bleken er bij de kinderen steeds meer hersenverbindingen te ontstaan tussen de hippocampus en de neocortex, een hersendeel dat een belangrijke rol speelt bij het wegschrijven van informatie naar het langetermijngeheugen.

via nu.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WOW het gaat nu echt los: Verkrachte vrouw in Ierland gedwongen tot keizersnede nadat abortus is geweigerd

Moeten we niet willen : Google gaat op jonge kinderen mikken