in

Terug naar 1942: Steden ruilen coronapas in voor polsbandje

yellow and white x mark on tree bark

Horecaondernemingen in Breda en Alkmaar hebben in het afgelopen weekend op een andere manier bezoekers gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs.

In beide steden konden belangstellenden met een geldige QR-code bij een centrale controlepost een polsbandje of stempel ophalen en daarmee de kroegen in.

Volgens de steden leidt dit tot een simpeler controleproces. Meer steden lijken het voorbeeld over te willen nemen.

In theaters, bioscopen, concertzalen en de horeca is het coronatoegangsbewijs sinds zaterdag verplicht als je wil binnenkomen. Maar horecaondernemers hebben niet altijd zin om zelf de controlepost te zijn, zegt een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

“Met de invoering van het coronatoegangsbewijs worden horecaondernemers ongevraagd het middelpunt van een maatschappelijke discussie met alle gevolgen van dien, zoals bedreigingen en extra personeelskosten.”

Op verschillende plekken in Nederland worden de controleplekken gebundeld.

In Alkmaar staat één centraal checkpoint in het Waaggebouw. Daar is een geldige QR-code een watervaste stempel of een bandje waard, wat voor de ondernemers makkelijker en sneller te controleren is dan de codes, meldt NH Nieuws.

Op dezelfde locatie is ook een sneltestlocatie, zodat degenen zonder of bewijs van herstel binnen een kwartier een geldige QR-code kunnen …..

Lees verder bij de bron: NU.nl

Op 29 april 1942 kondigen de nazi’s een nieuwe vernedering voor de Joodse Nederlanders aan. Vanaf 3 mei moeten zij een herkenningsteken dragen: een zespuntige gele Davidster met in het midden het woord ‘Jood’.

Door de ster zijn mensen als Jood op straat te herkennen. De Duitse bezetter wil hiermee Joden verder afzonderen van de niet-Joodse Nederlanders. Het niet dragen van de ster wordt streng bestraft. Je kan ervoor naar een concentratiekamp gestuurd worden.

De Joodse Raad krijgt de opdracht in drie dagen de sterren te verspreiden onder de Joodse Nederlanders. Zij zijn verplicht vier sterren per persoon te kopen voor vier cent per stuk. Kinderen vanaf 6 jaar moeten hem al dragen.

Lees verder bij de bron: Annefrank.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hierom mogen opsporingsambtenaren niet meewerken aan de QR Apartheid staat! Is ‘Befehl ist Befehl’ ?

man holding burning newspaper

Nieuwe documentaire onthult hoe corrupt en destructief groene energie is: “Dit is een kapot systeem”