in

Terug uit de dood: uitgestorven ’s werelds grootste monster bij gevonden in Indonesië

bij 1562564286
umsiedlungen / Pixabay

Een gigantisch wespachtig insect met het gezicht van een mannetjeskever werd net opnieuw ontdekt door een natuurfotograaf op een niet-gespecificeerd eiland in Indonesië. Het insect was sinds 1981 niet gezien en werd decennia lang uitgestorven geacht.

Het insect staat bekend als de gigantische bij van Wallace, genoemd naar de Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace, die het gevleugelde insect in 1858 ontdekte. Het gigantische zwarte insect heeft enorme kaken en ziet eruit als een hert kever. Het heeft de grootte van een volwassen duim – vier keer groter dan de Europese honingbij. De bij heeft een spanwijdte van twee en een halve inch(ongeveer 6,5 cm) .

De nieuwste ontdekking werd gedaan door Clay Bolt, een natuurfotograaf die de locatie van de bij geheim wil houden vanwege de dreiging van stropers. “Het was absoluut adembenemend om deze ‘vliegende bulldog’ van een insect te zien waarvan we niet zeker waren dat het bestond, om echt bewijs te hebben voor ons in het wild,” zei Mr. Bolt. “Om echt te zien hoe mooi en groot de soort in het leven is, was het ongelooflijk om te horen hoe zijn gigantische vleugels trilden toen het langs mijn hoofd vloog.”

De monsterbij maakt geen deel uit van een bijenkorf. Het leeft in eenzaamheid en maakt zijn thuis binnen termietennesten. Bolt vond de bij in een termietennest ongeveer twee meter van de grond in een boom. De bij gebruikt zijn gigantische kaken om houthars uit bomen te verzamelen. De bij maakt dan een waterdichte hars en bedekt de binnenkant van termietenheuvels tegen de termieten.

Bolt nam een ​​lokale gids in dienst om hem te helpen bij het lokaliseren van termietennesten op twee afgelegen eilanden in Indonesië. Na ongeveer veertig termietennesten te hebben doorzocht en zes dagen in de hitte te hebben doorgebracht, vond Mr. Bolt eindelijk waar hij naar op zoek was. Het termietennest was doorboord door een perfect rond gat aan de bovenkant. Toen meneer Bolt naar boven klom en naar binnen keek, zag hij de reusachtige bij en zijn hert-achtige kaken. Langzaam prikte hij de bij om eruit te komen. Hij legde het zeldzame schepsel vast in HD.

Dit was de eerste keer dat de bij werd waargenomen sinds 1981. De Amerikaanse onderzoeker Adam Messer vond dat jaar zes nesten op het eiland Bacan, maar de onderzoekers verloren datzelfde jaar het spoor. Sindsdien werd de bij tot nu toe uitgestorven geacht.

Insectendaling is een probleem dat voortvloeit uit ontbossing en verlies van leefgebied. Deze bij is bijzonder moeilijk te vinden omdat hij niet in een bijenkorf leeft; het leeft een leven van eenzaamheid. Voorlopig wil Mr. Bolt de verblijfplaats van de bijen geheim houden om te voorkomen dat ze worden gevangen.

Lees verder bij de bron: worldunity

Kon geen ander plaatje vinden….

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
killtheboerekillthefarmerancslogan2009

Tweede Kamer spoort regering aan: stop landonteigeningen blanke boeren Zuid-Afrika

batterij 1562565529

Er zit kinderarbeid achter ‘klimaatvriendelijke’ elektrische auto’s