in

Terugblik: Klimaatangst in de jaren ’80, van SO2 naar CO2 nu

In de jaren ’80 was niet CO2, maar SO2 het grote probleem in ons land. Uit onderzoek van het bureau Intomart in februari 1982 bleek maar liefst 78% van de Nederlandse bevolking bang te zijn dat door de aantasting van het en de ‘zure regen’ het in 2000 met ons afgelopen zou zijn.

https://www..com/gerard.deboer.9028/posts/2123525461125988


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
9 maanden geleden

Bevolking moet bang zijn!

Dat doen HR functionarissen en leidinggevenden ook!
Angst zaaien. Monddood maken
Alles afpakken en zelf zichzelf verrijken met extreme bedragen

Ik hoop dat God serieuze criteria stelt als we gaan hemelen.

Shadow1100
9 maanden geleden

Methaan (C4) crisis
In de Noordelijke IJszee borrelen enorme bellen methaan naar de oppervlakte – een broeikasgas dat twintig maal krachtiger is dan CO2. Dat blijkt uit internationaal onderzoek in de regio.
In de Noordelijke IJszee zitten miljoenen tonnen methaan opgeslagen in de bevroren zeebodem.

Stikstof (N) crisis
Er zijn veel verschillende soorten stikstof. Een deel van de stikstof – vooral uit de landbouw en veehouderij – komt in de vorm van ammoniak in de lucht. Verkeer, huishoudens en industrie zorgen voor stikstofoxiden in de lucht. Die kunnen wel schadelijk zijn voor het milieu. Stikstof dat in de lucht komt, daalt elders weer neer.

PFAS crisis
PFAS is een verzamelnaam van stoffen die gebaseerd zijn op een koolstoffluorverbinding. Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. Ze komen onder andere in de grond door fabrieken, die stoffen lozen. Om de gezondheid van mens en dier te waarborgen, is een norm vastgesteld. Want we weten nog niet hoe gevaarlijk deze stof is. Die norm is nu: er mag 0,1 microgram PFAS zijn, per kilo grond. Veel van die grond voldoet niet aan de strenge normen en daarom ligt een deel van de bouw stil.
Ze worden toegepast in allerlei alledaagse toepassingen, zoals verf, blusschuim, pannen, kleding en cosmetica.

Zure regen (SO2) crisis
Regen behoort enigszins zuur te zijn. Dit is een natuurlijk verschijnsel. Natuurlijke regen heeft een pH van ongeveer 6. Bij een pH beneden de 5 spreken we van zure regen (echter: een betere maat voor de vervuilende werking van de neerslag is de som van de verzurende bestanddelen, oftewel van de ammonium-, nitraat- en sulfaatconcentraties).
Veel bronnen van zure regen komen vanuit de natuur, bijvoorbeeld de grote hoeveelheden zwaveloxiden die worden uitgestoten bij vulkaanuitbarstingen.

CO2 crisis
CO2 is een gas dat van nature in de lucht aanwezig is, maar waarvan de hoeveelheid de afgelopen 150 jaar flink is toegenomen. Dat komt door menselijke activiteiten. Vooral als we fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas verbranden ontstaat er veel CO2.

Ozonlaag (CFK) crisis
Chloorfluorkoolstofverbindingen (ook chloorfluorkoolwaterstoffen of cfk’s) zijn koolwaterstoffen waarvan waterstofatomen zijn vervangen door chloor- en/of fluoratomen. Cfk’s werden in de jaren na 1930 ontwikkeld door onder anderen Thomas Midgley en gebruikt als koelmiddel en als drijfgas voor spuitbussen. De bekendste groep cfk’s zijn de freonen en soms worden alle chloorfluorkoolstofverbindingen wel als freon aangeduid.

Corona (Covid19) crisis

En zo huppelen we van de ene in de nadere crisis. Gelukkig heeft onze (r)overheid voor al deze crisissen een passende oplossing namelijk:
B E L A S T I N G E N I N N E N

Vangils
9 maanden geleden

Moest denken aan die zure regen en zwarte gat en nu klimaat gekkegeit Chinese griep alle mensen sterven ja,Ja, in Afrika is het een groot probleem aangestoken door Chinese griep heel de wereld in angst aan gepraat, ook in ons land vele mensen werkloos door de gekste uitvoering deze tijd zo zeggen los die gekkegeit aan het werk geld verdienen om rond te komen niets ophokken weg met Rutte en zijn helpers

Nederlandse biomassa = misdaad, trekt spoor van door belastingbetalers gesubsidieerde ellende door Estland, grote ecologische ramp

‘Hernieuwbare’ energie is noch duurzaam noch groen